Geleneksel olarak düzenlenmeye başlayan Türkiye Kamu-sen futbol turnuvasında üçüncü hafta maçları, Cumartesi ve Pazar günü Doğan halı sahada oynanan karşılaşmalarla devam etti. 

BARO, GRUP MAÇLARINI LİDER TAMAMLADI
Günün ilk karşılaşması; ilk iki maçını da galip bitiren ve grupta lider olan Çorum Barosu ile yine grupta bir yenilgi bir beraberlik alarak son hafta maçlarına üçüncü sırada giren Çorum Defterdarlığı takımları arasında oynandı.
Gruptan çıkmayı geçen hafta garantileyen Çorum Barosu, maça çok rahat başladı. Karşılıklı ataklarla geçen ilk dakikalarda ilk golü Çorum Barosu attı. Çorum Baro’sunun, özellikle Ekrem’le getirdiği ve arkadaşlarına “al da at” dercesine verdiği paslarla ilk yarıda bir gol daha bularak devreyi 2-0 önde kapadı.
İkinci yarının da aslında bir farkı yoktu. Çorum Barosu iki gol daha atarak maçı dört golle tamamlarken rakibin bir golüne de engel olamayınca grup maçlarını yenilgisiz lider olarak tamamlamış oldu. 
Fark edilenler: Ekrem ve Mustafa(Çorum Barosu).

ÜÇ PUAN SON MAÇTA GELDİ
Bu maça çıkana kadar Osmancık Devlet Hastanesi henüz puanla tanışamamış ve iki maçını kaybetmiş, Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu ise bir galibiyet bir mağlubiyetle grupta ikinci sıraya alarak grupta son hafta maçına çıktı. Her iki takımın da golünü düşünerek başlaması zevkli bir karşılaşma olacağının habercisi gibiydi(maç gerçekten zevkli ve heyecanı son dakikaya kadar hiç düşmedi). İlk yarıyı Dr. Sadık Ahmet 2-1 önde bitirerek soyunma odasına moralli giden takımdı. 
İkinci yarıda maç, Dr. Sadık Ahmet lehine 3-1 olduktan sonra değişmeye başladı. Osmancık Devlet Hastanesi, önce beraberliği sağladı ama daha da önemlisi bu maçı kazanabileceğinin güvenini takım olarak tekrar kazandı. Son on dakika da bulduğu gollerle önce iki farklı öne geçti(6-4) sonra da bu skoru korumasını bildi.
Osmancık Devlet Hastanesi’nde bu maçı kazanma adına en büyük faktör; kazanma hırsları ve kendilerine olan güvenleriydi. Dr. Sadık Ahmet takımında ise, maçın kaybedilmesinde ki en büyük faktör; mücadelelerinin yeterli seviyede olmaması idi.
Fark edilenler: Osmancık Devlet Hastanesi(takım olarak harikaydılar), Rıfat ve İsmet(Dr. Sadık Ahmet Ortaokulu).

ÜÇ PUAN ÜÇ GOLLE GELDİ
E grubunun iki denk karşılaşmasında; Dodurga Karması takımı ile Çorum Adliyesi karşı karşıya geldiler. Dodurga Karması’nın ilk yarıda rakibinden daha iyi olması skor olarak da sonuca yansıdı(1-0). Ama ikinci yarıda Erdoğan’ın oyuna girmesiyle Çorum Adliyesi, hem oyun olarak hem de skor olarak rakibine ikinci yarıda üstünlük sağlamasını bildi. Özetle, ilk yarıda Dodurga Karması ikinci yarıda da Çorum Adliyesi rakibinden daha iyiydi.
Fark edilen: Erdoğan (Çorum Adliyesi).

ON BEŞ DAKİKALIK MAÇ
Her şey yolunda giderken, oyun olarak da ortada olan bir oyun oynanırken, skor da 1-1 iken sahada oynanan maç 15. dakika da bitti ve hakemin düdüğü ile maç sona erdi desem ne dersiniz?
Bir faul düdüğü bu kadar mı oyuncuları ve maçı gerer? Bir maç bir itirazla mı biter? Bir futbol maçında sportmenlik bu kadar çabuk mu sona erer?
Hakan Hocanın bir reklam filminden alıp sıkça söylediği ve futbolcular tarafından da takdir edilen bir sözü var:”Kontrolsüz güç, güç değildir.” Bu söz aslında maçın özeti gibiydi.
Düdük, itiraz, sarı kart, yine itiraz, yine sarı kart, kırmızı kartlar ve maç bitti. Bütün bu yaşananlar sadece Bahçelievler İlkokulu ile Muhasebeciler Odası takımları arasında 15 dakikada yaşandı(Bahçelievler takımından iki oyuncu kırmızı kartla oyundan atılınca kalan oyuncular maça devam etmedi ve hakem maçı bitirdi). 

SON MAÇINI MEHMETÇİK GİBİ OYNADI
Grupta oynadığı iki karşılaşmayı da kaybeden(ama çok farklı kaybeden) Mehmetçik Lisesi, güzel oyun ve farklı galibiyet için son maçı beklemiş. Hem de grubun namağlup takımı Fatih Sultan Mehmet’e karşı. Hem ilk yarı da hem de ikinci yarıda Mehmetçik gibi oynayıp kapanışı muhteşem yaptı. Aldığı bu galibiyet Mehmetçik Lisesi’ni bir üst tura çıkarmadı ama prestijini fazlasıyla kurtardı. Tebrikler Mehmetçik Lisesi. 
Fark edilenler: Mehmetçik Lisesi( Tüm takım harikaydı).

MİMAR SİNAN, KAZANMAYA DEVAM EDİYOR
B grubunun namağlup takımı Mimar Sinan İlkokulu kazanma geleneğini İl Özel İdaresi maçında da sürdürdü. Altı puanla lider girdiği hafta da Mimar Sinan İlkokulu, en yakın rakibi dört puanlı İl Özel İdaresi ile liderlik maçına çıktı. Alacağı galibiyetle hem liderliğini devam ettirmeyi hem de eleme maçlarında seri başı olmayı düşünen Mimar Sinan, bu düşüncelerini maçta fazlasıyla gerçekleştirdi. 
Her iki yarıda bulduğu gollerle(Mustafa attığı dört golle takımının gol yükünü çekerken fazla da zorlanmadı) maçı rahat kazanmasını bildi. İl Özel İdaresi, aldığı bu mağlubiyetle hem maçı kaybetti hem de gruptan lider çıkmayı. Ama grubunu ikinci sırada tamamlayarak eleme maçı oynamaya hak kazandı.
Fark edilenler: Mustafa ve Muharrem(Mimar Sinan İlkokulu), Mustafa(İl Özel İdaresi).

BU MAÇA KADAR NEREDEYDİN ÇESDER
Maçtan önce Çesder takımı bu maçı kazanacak deseler olabilir derdim ama 11-0 gibi bir sonuçla deseler “Yok Artık” derdim. Maçı çıplak gözle izlemesem nasıl bir maç oldu diye inanın çok merak ederdim. Ama Çesder öyle bir maç oynadı ki. İnanın sadece “şapka çıkarılır”. Oynadıkları oyunla, attıkları gollerle en önemlisi maçın içindeki enerjileriyle karşılarında bu gün hangi takım çıksa rahat yenerlerdi. Galibiyeti fazlasıyla hak ettiler ve oynanan tüm maçlar sonunda da gruptan çıkarak günün ve turnuvanın en büyük sürprizini yaptılar. Bravo arkadaşlar, umudunuzu kaybetmediğiniz ve herkese örnek olduğunuz için.
Fark edilenler: Çesder(Tüm takım oyuncuları harikaydı).

GÜNÜN BİR BAŞKA SÜRPRİZİ DELTA-F CEZAEVİN’DEN 
Grup maçlarının son haftası tam bir sürprizler haftası oldu. Grupta ilk iki maçı da kaybetmiş, averaj olarak ve umut olarak eksilerde kalmış Delta-F Cezaevi, grubun favorilerinden Yavuz-Anadolu takımını 8-3 yenerek günün bir başka sürprizini gerçekleştirmiş oldu. Delta-F Cezaevi, bu gün sadece rakibini yenmedi. Aldığı farklı galibiyetle hem de gruplardan çıkmayı başardı. Bravo sizlere de arkadaşlar. Yolunuz açık olsun.
Fark edilenler: Delta-F Cezaevi(Tüm takım olarak harikaydınız), Tutku(Yavuz-Anadolu).

MUHTEŞEM GERİ DÖNÜŞÜN ADI: LAÇİN KARMASI
Son maça aynı puanla giren ve aralarında sadece bir gol farkı bulunan iki takımın maçında Laçin Karması ile Osmancık Adliyesi takımları karşı karşıya geldiler. İlk yarıda hem oyun olarak hem de skor olarak(3-0) sahadan silen takım Osmancık Adliyesi’ydi. Ama her şey ikinci yarı da tersine döndü. Laçin Karması’nın ilk yarı da kaçırdıkları pozisyonlar bu defa gol olmaya başlayınca “muhteşem bir geri dönüşünde” tanıkları olmaya başladık. Kolay değil. İlk yarıda rakibinden üç gol yiyeceksin ve ikinci yarıda hiç gol yemeden altı gol atacaksın. Hiç kolay değil. Son günde o kadar çok sürprizler, şaşırtıcı sonuçlar izledik ki. Sadece Laçin Karması’na helal olsun diyorum. Sizinde yolunuz açık olsun.
Fark edilenler: Laçin Karması(Tüm takım olarak-özellikle ikinci yarı- harikaydınız).

KAPALI CEZAEVİ, 23 NİSAN’A ACIMADI
Günün ve grup maçlarının sonuncusu, Kapalı Cezaevi ile 23 Nisan Ortaokulu arasında oynandı. Oldukça çekişmeli ve zevkli geçen karşılaşmayı Kapalı Cezaevi kazandı. İlk yarıda harika bir oyun oynayan ve rakibine üstünlük kuran takım Kapalı Cezaevi oldu. Ama ikinci yarıya hem oyun olarak hem de gol atarak üstün başlayan takım bu defa da 23 Nisan takımıydı. Son dakikaları heyecan içinde geçen karşılaşmada son gülen takım Kapalı Cezaevi oldu.
Dönem dönem her iki takımında çok iyi oynadığı karşılaşma aslında beraberliğe daha yakındı. Ama son dakikaların hem becerisi hem de şansı Kapalı Cezaevi’nden yana olunca, 23 Nisan takımına sadece oynadığı güzel oyunun tesellisi kalmış oldu.
Fark edilenler:Kapalı Cezaevi ve 23 Nisan Ortaokulu(Her iki takımında oyun oynama becerisi çok güzeldi).

KORKUTTUN BE ÖMER
Kapalı Cezaevi ile 23 Nisan Ortaokulu maçının ikinci yarısının ortalarında Ömer bizi korkuttu. İkili mücadelede omzunun üzerine kötü düşen ve acılarla yerden kalkan Ömer’i görünce, gözümüze bir hafta önceki Volkan’ın görüntüleri geldi(Volkan’ın köprücük kemiği kırılmış ve 45 gün istirahat verilmişti). Acaba yine mi kırık var diye endişelendik ama hastanenin acil servisinden kırık ve çatlak olmadığına dair haberi duyunca sevindik. Geçmiş olsun Ömer.

BRAVO HAKAN HOCAM
Turnuvanın renkli bir o kadar da beğenilen hakemi Hakan hocaya da bravo. Grup maçlarında ki performansın ile yine beğenilenler listesine girmeyi başardın. Eleme maçlarında da gördüklerin doğru, verdiğin kararlar adaletli olmaya devam etsin. Senin de yolun açık olsun “Hakan hocam”