Yılda 2 bin çocuğa güreş, karate, judo, jimnastik, halk oyunları gibi branşlarda hizmet verecek tesiste ayrıca büyükler için ise fitness ve step- aerobik seansları ile spora doyacak.  Çorum halkını spor yapmaya teşvik etmek, sağlıklı bireylerin yetişmesine katkı sağlamak ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için spora yönelik çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi, yapımı tamamlanan

Kale Mahallesi Spor Tesisi’nin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir açılış konuşması yapan Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin, tesisin Çorum ve mahalle halkı için hayırlara vesile olmasını diledi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise, sporun birlik ve beraberliğe faydasına dikkat çekerek, “Sporun bir çok faydası var. Birlik ve beraberliğe faydası daha büyük. Bir güreşcimiz uluslararası müsabakada zafer kazandığında o güreşçimiz Alevi mi, Sünni mi, Çerkez mi diye bakmıyoruz. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırıyor diye milli bir şuurla hepimiz alkışlıyoruz. Dolayısıyla sporun sadece biz spor olsun diye düşünmüyoruz. Aynı zamanda birliğimize, beraberliğimize bir maya olarak düşünüyoruz. Bu düşünce ile Ulukavak ve Kale Mahallemize toplam 7 milyon TL değerinde iki tane modern spor tesislerini Çorum’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı

Törene katılan Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da “Sporun birleştirici gücünü çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durması anlamında bu güzel tesisi ülkemiz ve Çorum’a kazandıran Çorum Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum.” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ise tesisin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Ben Sporcunun Zeki, Çevik ve Aynı Zamanda Ahlaklısını Severim’ sözüyle yolumuzu aydınlatan ilkeleri doğrultusunda bu salonda nice Olimpiyat şampiyonlarını, nice Dünya ve Avrupa şampiyonlarını yetişmesini ümit ediyorum” İfadelerini dile getirdi.

AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu da günümüzde sporun ibadet kadar önemli bir hale geldiğini ifade etti.

Programda AK Parti Çorum Milletvekilleri Oğuzhan Kaya, Ahmet Sami Ceylan ve Vali Mustafa Çiftçi de tesisin Çorum’a kazandırılmasında emeği geçen önceki dönem belediye başkanları ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti. 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve protokol üyeleri açılış kurdelesi kestikten sonra tesisi gezerek bilgi aldı.