İsmet Taşdemir, Sarıyer maçının ardından görevini bırakacağını açıkladı. Çorum FK Başkanı Fatih Özcan ve Teknik Direktör İsmet Taşdemir bugün kulüp tesislerinde ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Başkan Özcan, henüz gelecek sezon için kendisi adına bir karar vermediği için İsmet hoca ile yolları ayırmak zorunda kaldıklarını belirtti. Teknik Direktör İsmet Taşdemir ise veda niteliği taşıyan toplantıda şu ifadelere yer verdi: “Buraya geldiğim günden berri bu kadar güzel ilişkiler kurduğum ve rahat anlaştığım bir başkan ile daha önce çalışmadım. Ama başkanımızın yüzünü kara çıkarttım, üzgünüm. Play-o oynayacağımıza çok inanıyordum. Hatta uçuna kadar da gelmiştik. 8.haftada geldiğimiz bu kulüpte ilk haftalarda 13 gol yiyip, 11 gol atan ve 4 mağlubiyeti bulunan bir takım vardı. Daha sonra bizimle birlikte kalan 28 maçta 50 gol atıp, 24 gol yedik. İkinci yarıyı baz aldığımızda şu son haftalarda aldığımız 4 mağlubiyet de dahil lig beşincisiyiz. Ancak maalesef bunlar hep mazeret olarak geçiyor. Dolasıyla geldiğimiz de başkanımızda söyledi korona oldu, bu oldu, şu oldu  bir türlü çalışamadık.

Ara transferde istediğimiz oyuncuları alamadık

Devre arasında takviyeleri de çok doğru bir şekilde yapamadık. Çünkü istediğimiz her oyuncu kulübünde oynuyordu. Çok fazla büyük bedelleri vardı ve gelmiyorlardı. Bana göre yine de alabileceğimiz oyuncular içerisinde yine alınabilecek en doğru isimleri aldık. Kimini kullanabildik, kimini az kullanabildik ama hepsinden de 2-3 hafta da ufak bir verim alabildik. Ancak kulübe olan maddiyatlarına göre verimleri daha fazla olması gerekliydi. Onlar da az bir paraya gelen oyuncular değildi. Ciddi maliyetleri vardı.

Kendimizi fazla büyüttük sanırım

Daha sonra ikinci yarıda inanılmaz bir seri yakaladık. 9 maçlık seri, ben o seriyi hayatım boyunca unutamam. Belki de bir daha böyle bir seri yakalayamayacağım. 9 haftada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 20 gol atıp, sadece 3 gol yedik. Ama maalesef oyuncular ve biz kendimizi bir gömlek fazla büyüttük sanırım. Bunu sadece size söylüyorum kendi içimizde hiçbir şeyi beğenmeme durumu başladı. Daha sonra bundan dolayı Uşak, Hacettepe ve Gümüşhane maçlarında 20 gol atabilecekken, sadece 1 puan alabildik. Böyle de bir istatistik yaşadık. Tabi bunların hepsi geldi geçti. Sonuçta bir gerçek var.

Burada esas suçlu ben ve oyuncularım

Başkanım her şeyi üstüne aldı. Ama öyle değil. Eğer ki bir takımda başarısızlık varsa bu öncelikle hocanındır. Nasıl ben bugün takımı play-o’a taşısaydım herkes, ‘ismet hoca takımı play-o’a taşıdı’ diyecekti. Başkanımız değil burada esas suçlu ben ve oyuncularım. Çünkü burada kulüp olarak her şey yerine getirilmemiş olsa, aç bırakılsak, açıkta bırakılsak çok şükür öyle bir dururumuz hiç olmadı. Bizim bunu bu duruma getirmişken, Erzincan’ın 44 puanı varken, bizim 26 puanımız var ve biz 49-49’a getiriyoruz Erzincan ile buradan play-o’u veriyoruz. Bu benim için çok büyük acı. Belki de bunu hayatım boyunca unutmayacağım. Ama tekrar söylüyorum bir sorumlu aranıyorsa bu her zaman takımın hocasıdır. O 9 maçlık seriden sonra bir şeyler bozulmuş ise benim orayı tamir etmem lazımdı.

Uşak maçının ardından görevimi bırakmak istedim

Hacettepe maçının ardından başkanımızla da yaptığımız görüşmede ben başkanımızın çok yorgun olduğunu hissettim. Kendisi ile biz her şeyi konuşabiliyoruz. Konuşmamızda da seneye kulübün başında olmayı düşünmediğini bana söyledi. İlk defa bunu burada söylüyorum. Yorgunluğunun çok farklı sebepleri var bence. Birincisi buraya bir söz vererek gelmiş. Bu camiayı taparcasına seviyor. Yapılabilecek ne var ise en iyisini yapmaya çalışıyor. Ama maalesef ki hep yalnız yapmaya çalışıyor. Dolasıyla başkanımız burada olmayacağını söyleyince, ‘sen burada yoksan benimde burada olmamın bir anlamı yok’ dedim. Ki Uşak maçının ardından maçın kaybedilmesinin ve başkanımıza verdiğim sözün yerine getirilmemesin üzüntüsü ile kendisine gelip görevi bırakabileceğimi söyledim. Ama kendisi sezon sonuna kadar devam etmek istediğini söyledi. ‘Eğer ki ben seneye senin istediğin takımı kurabilirsem, şampiyon olacağımıza adım gibi inanıyorum ve biz senle devam edeceğiz’ dedi. Ancak kuramayacağını anladığında da helalleşeceğini belirtti. Ve bugünde biz helalleştik.

Fatih başkana sahip çıkılması gerekiyor

Ben şunu söylemek istiyorum; hocalar, oyuncular gelip gider, tabi ki başkanlar da gelip gider. Ama bir yere bağlı olan insanlara sahip çıkmak lazım. Bu adam buraya gönülden bağlı, burayı çok seviyor ve bu takımı Süper Lig’e kadar götürmek istiyor. Ne olur destek olun. Bu adam bunu yapar, çok rahat yapar. Destekte ki amacım da bu kulübün başarısı için bazı noktalarda bir yerler tıkanıyor. O tıkanan yerlerde bazen birilerinin el atması gerekiyor. O yapılırsa bu takım zaten şu anki konumu itibariyle TFF 1.Lig’i hak eden bir takım. Ve ben çok arzulamıştım bu takımla, şehirle ve sizlerle birlikte şampiyonluğu yaşayalım ancak nasip olmadı. İnşallah başka bir teknik direktör arkadaşıma nasip olur ve o şampiyonluğu yaşarsınız. Destek olursanız bu adam bu işi yapar.

Elimden gelen her şeyi yaptım, olmadı

Hepinize çok teşekkür ediyorum. Birinin kalbini kırdımsa hakkını helal etsin. Biz ekip arkadaşlarımla birlikte emin olun ki elimizden gelenin hep bir fazlasını yapmaya çalıştık. Ben şahsen İstanbul’da yaşıyorum. Toplasan 5 ya da 6 kere evime gitmişimdir. Hayatımda ilk defa çalıştığım bir kulüpte kaldım.  Sadece işleri doğru yapabilmek için. Ama maalesef yetmedi. Ben herkesten helallik istiyorum. Burada olduğum sürece camiada çok destek verdi ancak biz yapamadık, başaramadık. İnşallah gelecek olan arkadaşımız yapar. O 1.Lig’i ve o şampiyonluğu tadarsınız. Tek temennim bu. Öncelikle Fatih Başkanıma, 2.başkanım Oğuzhan Yalçın’a, oyuncularıma, siz değerli basın mensuplarına, taraftarımıza ve camiamıza çok teşekkür ediyorum. Yüzlerini güldüremedim, şuna emin olsunlar elimden gelen her şeyi yaptım.” 

Kaynak: Corumsporluyuz