A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 Avrupa Şampiyonası yarı final maçında son şampiyon Sırbistan ile karşılaştı. Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanan müsabakayı ev sahibi Sırbistan 3-1 kazandı ve Filenin Sultanları elendi.

SET: TÜRKİYE 34-32 SIRBİSTAN

SET: TÜRKİYE 26-28 SIRBİSTAN

SET: TÜRKİYE 23-25 SIRBİSTAN

SET: TÜRKİYE 13-25 SIRBİSTAN

"YENMEK DE VAR, YENİLMEK DE"

Takım kaptanımız Eda Erdem Dündar, "Bir hayalimiz vardı. Çok üzgünüz ama yapacak bir şey yok.Bizler tüm ülkeyi birleştirebiliyoruz, bunun için çok mutluyuz. Gururla en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Yenmek de var, yenilmek de. Bugün Sırbistan'ın günüydü, daha iyi oynadılar. Biz daha genç bir takımız, daha iyi olacağımıza inanıyoruz." dedi.

"ÇOK GENÇ BİR TAKIMIZ"

Takım koçumuz Giovanni Guidetti, "Elimize çok fazla şans geldi ama hala bu stres anlarıyla mücadele etmek için çok genç bir takımız. 3 harika set oynadık. Sırbistan, son yıllarda yalnızca 5-6 maç kaybetti ve bunun da bir sebebi olması gerekiyor. Ya Çin'e, ya Brezilya'ya ya da ABD'ye karşı kaybettiler. Nasıl oynayacaklarını biliyorlar.Turnuvanın en iyi takımına karşı kaybettik. Sadece finali onlara karşı oynamak yerine, yarı finalde onlarla karşılaştık. Yarın için enerji toplamamız zor olacak." açıklamasını yaptı.

BOSKOVIC MAÇA DAMGA VURDU

Sırbistan forması giyen Tijana Boskovic, ürettiği 37 sayı ile maçın en skorer ismi oldu.