Kaya; çalışmalar, transferler ve kamp hakkında bilgiler verirken, geçen sezonun değerlendirmesini yaptı. 3 yılda 1.Lig hede ile tekrar takımın başına getirilen Teknik Direktör Bahri Kaya, bugünkü antrenman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İşte Kaya’nın yaptığı açıklamalardan satır başları:

AY SONUNA KADAR ÇORUM’DA ÇALIŞACAĞIZ

"Bildiğiniz üzere, Salı günü itibariyle yeni sezon hazırlıklarına başladık. Bugün akşam yaptığımız antrenmanla da ilk etabı bitirdik. Yarın tam gün istirahatımız var ve Pazartesi günü 2.etaba başlayacağız. Ay sonuna kadar çift idman yoğunlukla, arada bir dinlenmeli tek idmanla 28’ine kadar olan süreci kendi tesislerimizde tamamlayacağız. Eylül ayı itibariyle de Bolu’da kampa kampa başlayacağımızı söyleyebilirim. Federasyonun açıklayacağı tarih değişirse biz de buna göre bir güncelleme yaparız.

YAKINDA YENİ TRANSFERLER OLACAK

Geçen seneden istediğimiz oyuncularla devam ediyoruz. Bu senede 4 yeni oyuncuyla transfere bir giriş yapmış olduk. Transfer görüşmelerimiz devam ediyor. Bugün veya yarın yeni transferler de dahil olabilir. Ancak pandemiden dolayı yaşanan zorlukların transfere de yansıdığını söyleyebilirim. Yine de transfer çalışmalarımız çok yoğun bir şekilde ve ince eleyip sık dokuyarak devam ediyor.

GEÇEN SENEDEN DERS ÇIKARTACAĞIZ

Geçen seneyi unutmamız lazım. Sayın Fatih Özcan geçen sene birdenbire kulübü bırakmak zorunda kaldı. Yoğun baskı üzerine tekrar geri döndü ancak transfer döneminde oldukça fazla yara aldık. O zaman 2.Lig’e yeni çıkmış bir takım olarak hedemiz ligde kalmaktı. Ancak 5-6 hafta sonra bir play-o iddiası çıktı ve onu deklare ettik. Hatta Samsunspor’u yendikten sonra bu ligden çıkmak için bizde varız dedik. Yani o geçen seneki takım kendi sürecinde gerekeni yaptı diyebiliriz.

YENİ BİR YAPILANMAYA GİRİYORUZ

Fakat biz geçen sene 2.yarıda yaşadıklarımızdan şöyle bir ders aldık. Bu takımın 3.ligde oynamış ve 2.ligde az sayıda oynamış oyunculardan daha ziyade 2.ligde fazla oynamış hatta 1.ligdeki oyuncularla desteklenmesi gerektiğini söyledik. Bu seneki transferlere de öyle başladık. Bu sene yeni bir yapılanmaya giriyoruz. Bu bizi nereye götürür bilmiyorum ama geçen seneki iskelet istemediğimiz şekilde birdenbire olumsuz sonuçlandı. Bizi hemen tedbir almaya zorladı. O da neydi; 2.ligin çok kaliteli oyuncularından mutlaka takviye lazımdı. Bizde geçen seneki kadromuzdan devam etmek istediklerimiz ve 2.ligin çok kaliteli oyuncularından transfer yaptık. 3.Lig’deki gol kralı Yakup Alkan bir sezonluk aranın ardından tekrar bize döndü. Önümüzdeki transferlerde buna benzer olacak. Yani 2.ligde maç sayısı fazla olan, 2.ligin tanınmış ve bilinmiş birkaç oyuncusunun yanı sıra yine bize katkı sağlayacağına inandığımız genç oyuncularda alacağız.

PANDEMİ SÜRECİ HERKESİ ETKİLEDİ

Bu pandemi süreci bütün bilinenleri tuş ediyor. Açıkçası her şeyi ters düz etti. Sonucu da belirleyemiyorsun, sonuca göre programda yapamıyorsun. Biz geçen sene bildiğiniz üzere, iç sahada seyircimiz olmasına rağmen olumsuz sonuçlar aldık. Bu senede seyirci desteğine uygun bir transfer yapalım dedik, seyirciyi ayağa iskeletini tamamen değiştirecek bir yapıya kavuşturuyoruz, bu bizi nereye getirir bilemem. Bakarsınız 5.-6.hafta farklı bir demeç verebiliriz. Ancak takımın iskeletinin tamamen değişeceğine inandığımız için bu transferleri yaptık. Seyircili veya seyircisiz olsa da bu takım coşkulu bir futbol oynayacak. Ancak bu pandemi tüm doğru bilinen sonuçları değiştirecek ve bütün yaptığımız programları da altüst edecek bir pandemi. Çok dikkatli olmalıyız” dedi.

Kaynak: Corumsporluyuz.net