Çorum Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sporculara hediyeler ve destekleyen kurum, kuruluş temsilcilerine plaket dağıtım törenine; Çorum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Seyfettin Zengin, Bayat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Murat Topçu, İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Bekir Bolat, Datem Genel Başkanı Mustafa Atasoy ile beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, il milli eğitim camiasından ve çeşitli okullardan temsilciler ile sporcular katıldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Taekwondo ve Wushu antrenörü, aynı zamanda Wushu İl Temsilcisi olan federasyon başkanı Bekir Bolat; “Gençlik ve spor alanındaki çalışmalarla milli ve manevi değerlerimize bağlı başarılı ve ahlaki bireylerin yetişmesini hedeflemekteyiz. Gayemiz bu yönde olacaktır. Bağımlılıklarla ilgili sigara, alkol ve uyuşturucunun ilköğretime kadar düşmesi bu ülkede yaşayan tüm insanlığın sorunudur. Genç nüfusun sağlıklı ve ahlaklı olabilmesi için gençlere yapılan yatırımlardan geçmektedir. Uyuşturucu batağında, dijital ve toplumsal yaşam alanlarında açıkça oynanabilen kumar gibi çeşitli türlerde madde ve materyallerin bağımlılığında can veren gençlik istemiyoruz” diyerek sözlerini tamamlayan Bolat, ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, spora ve sporcuya katlılarından desteklerinden dolayı sporcularımızın velilerine ve bu anlamlı organizasyonda emeği geçen Datem derneği yönetim kurulu ve üyelerine, İç Anadolu Gençlik ve Spor Kulüpleri Federasyonuna teşekkür etti.

Bizler değişen ve gelişen dünyada gençlerimizi yani gelecek kuşaklara kültürel varlığımızı; bütünüyle değerlerimizi, kendilerinden sonraki kuşaklara aktaracak olan neslimizi doğru yön ve amaçlarla koruma mücadelesindeyiz değerlendirmesinde bulunan Datem Genel Başkanı Mustafa Atasoy; “Fikri, düşünsel ve davranışsal yaşam metotlarımızı gençlerimizle etkili ve doğru bir iletişim kurmak için ülfet ve muhabbetle çalışmalar yapıyoruz. Gelecek kuşaklarımız var olduklarında içerisinde bulunacakları yaşam hallerini onları zihnen, bedenen ve ruhen sarsacak koşullardan temizlemek için güncel yaşamımızı neslimizle irtibatları kopuk bir sevgi-ilgi anlayışıyla değil ruhsal yapılarına uzanan bir sevgi-ilgi köprüsüyle gelecek dünyamızı inşa edebiliriz. Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün bir insanlığın kurtuluşuna vesile olmak gibidir düsturuyla zihinleri körelten kalpleri hissizleştiren her türlü maddenin bağımlılıklarına, birey ve aile ilişkilerini parçalayan sanal veya real kumar türlerine, insanı düşünmekten ve sorgulamaktan alıkoyan düşünsel ideolojik aynı zamanda dijital olan bağımlılık türlerine karşı gençlerimizi koruyacak, bağımlılığa saplanan gençlerimizi kurtarma mücadelesi vererek topluma entegre etme mücadelesi vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizi sporla kitapla okuma ile hayatı güzel görme düşüncesiyle inşa edecek bir toplum anlayışı ortaya koymak adına sporu ve sporcuyu desteklemenin de ruhu ve kalbi temiz neslimizin varlığını sürdüreceğine inanıyoruz.Spora, sporcuya destek veren velilere bütün sivil-resmi kurum ve kuruluşlarına teşekkür ederim” dedi.

Konuşmasında dijital bağımlılığa değinen Datem Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Çağdaş gençlere de ders saatlerinde ve dinlenmek için istirahate çekildiklerinde uyku saatlerinde cep telefonlarını odalarının dışında bırakmaları gerektiğini ve beyni yoran zihinleri zehirleyen oyunlardan uzak durulması gerekiyor” diyerek gençlerden Çorum’u tüm spor branşlarında Türkiye'nin merkezi haline getirip dünya şampiyonları çıkarması konusunda söz aldı.

Konuşmalardan sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı “Gençlik Projeleri Destek Programı (2020-1) kapsamında, Doğru Araç ve Amaçlarla Birey Gelişim Projesi” sportif etkinlik ve organizasyonlar doğrultusunda sporculara hediyeleri takdim edildi. Ardından gençlerimizi destekleyen, bulundukları konumlarda katkılar sağlayan kurum ve kuruluşların yetkili temsilcilerine, antrenör, hakem ve başarılı olan sporcularımıza plaket takdimi gerçekleştirilip toplu bir fotoğraf çekiminden sonra program sona erdi.