Basın mensuplarının açıklamalarda bulunan Çorum FK Teknik Direktörü Ergün Penbe, şu sözlere yer verdi:
"Kazanmak istediğimiz bir maçtı kazanamadık, bunun için üzgünüz. Daha öncede söylemiştim ligin ikinci yarıları her zaman zor olmuştur. Bu da bunun göstergesi oldu. Velimeşe geldi bizden 3 puanı aldı gitti. Oyunun geneline bakıldığı zaman değerlendiremediğimiz pozisyonlarımız var. Özellikle 1-1'ken Burak'ın girdiği ve hakemin vermediği bir penaltımız var. Biz daha sonra izledik, pozisyon penaltı. Böyle maçlarda öne geçtiğinizde rakibinizin direncini kırabiliyorsunuz. Maalesef biz maç içinde öne geçmeyi bir türlü başaramadık. Belki biz 1-0 öne geçseydikya da Burak'ın penaltı pozisyonu verilseydi 2-1 olsaydı çok farklı bir maç olabilirdi. Arkada boş alanlar bırakan bir Velimeşe olabilirdi. Bunun planları içindeydik, ama olmadı. Üzgünüz, taraftarlarımızdan da üzgünüz. Üst taraflara yetişmemiz açısından kazanmamız gereken bir maçtı.
Şimdi zorlu bir Sakaryaspor maçına gideceğiz. Liderle oynayacağız, zor bir maç. Biliyorsunuz, onlarda Sarıyer maçını kaybetti ve onlar içinde bu maçın önemi bir kat daha arttı. Muhakkak kazanmak isteyecekleri bir maç. Zorlu bir maç bizi bekliyor, sakatlarımız var. Fizik olarak lige hazır olmadığımızı hep söyledik. Bunu bir an önce kapatmamız lazım. Bunu da maç oynayarak, 4-5 maçta ancak kapatabiliriz. Üç puanlık sistemde her şey bitmiş değil. Biz yukarıları kovalama adına, her maçı kazanmak için sahada olacağız. İnşallah başarırız. Ligin sonunda hedeflediğimiz yerde bitirmek istiyoruz. Neresi olur bunu hep birlikte göreceğiz. Ama dediğim gibi biraz daha fizik kapasitemizi ve moral motivasyonumuzu yüksek tutmamız lazım. Bunları başarırsak iyi yerlerde olacağımızı düşünüyorum. Çünkü takımımıza isim isim baktığımız zaman çok iyi oyunculara sahibiz. Birçok takımın kendi kadrosunda bulundurmak istediği oyuncular.
Biz işimizin bilincindeyiz, ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Tabi oyuncularımızın da bizlerin onlara güvendiği gibi bize ve kendilerine güvenip, hedefi ne kadar istedikleri önemli. Yani onlar isterse başaramayacakları şey yok. İstemek başarmanın yarısıdır. Hayırlısı ile mücadelemize devam edeceğiz."

Kaynak: Corumsporluyuz.net