ÇÖSAB Başkanı Fatih Atlı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çorum’da 10.09.2020 tarihinde yönetim ve antrenörlerimiz ile bir ilke adım atarak gençlerimiz ile birlikte takımımızı kurduk. Pandemi sürecinde gerekli kurallara uyularak ve gerekli izinler alınarak antrenmanlarımız devam etti. Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur. Bizler kadın ve erkek ayrımı yapmaksızın çalışmalara devam edeceğiz. Gençlik, kolay mutluluklar için parlak bir çağrıdır. Biz " Yapamazsın" algısını çoktan yıktık. Hiçbir bireye ayrım yapmadık ve yapılmasının her zaman karşısında olduk ve olacağız. Takımımız çalışmalara devam etmektedir” dedi.

Atlı, “Diğer kulüplere öncü olmaktan gurur duyuyoruz. Kadın Futbol takımı aynı zamanda Çorum’un ilk kadın futbol takımı olma özelliği taşımaktadır. İmkânsız diye bir şey yoktur yeter ki başarmak için azim göster ve hayallerinin peşinden koş. Bizler gençlerimiz için ilklere adım atmaya devam edeceğiz, hiçbir zaman ayrım yapmadık yapmayacağız.

Kadın Futbol takımımız için kayıtlarımız devam etmektedir. Ve antrenmanlarımıza gelip katılım sağlayabilirsiniz her genç bizim gencimiz gelecek onların bizler ise onların hayallerine koşmaları için sadece öncüleriyiz. Antreman günlerimiz pazartesi, çarşamba, cuma günü olup bireysel antreman programları ile desteklenmektedir. Gençlerimizin ders saatlerine göre takımca uygun saatlere ve günlere dizayn edilmektedir. Çorum ilkleri hak ediyor ve ilklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz. Büyüklerimizi desteğe davet ediyoruz. Gençlerimiz ve destek vermek isteyenler 0545 406 81 56 nolu iletişim numaramızdan bize ulaşabilirler” açıklamalarında bulundu.