İYİ Parti Çorum Teşkilatı tarafından parti binası önüne astırılan ve Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in Çorum Futbol Kulübü’ne 1. Lig yolunda başarılar dilediği bayrak, belediye zabıta ekipleri tarafından gece saatlerinde indirildi.

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, bayrağın kendilerinden habersiz bir şekilde indirilmesine sert tepki gösterdi.

İlk tepki İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı’dan geldi. Özsaçmacı, “Dünyanın merkezine Ankara’dan gelirken mecburen Sungurlu’dan geçeceğinizi unutmayın. İtfaiye marifetiyle bu bayrağı indirenler sizi Sungurlu’da sürprizlerle karşılayacağız. Bayrakları fazlasıyla Çorum sokaklarına tekrar asacağımızı da bilin” ifadelerini kullandı.

ÇİRKİN HAZIMSIZLIĞINIZI TATMİN ETTİNİZ

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız ise parti binası önüne astıkları ve Çorum FK’ya başarılar diledikleri bayrağın gece saatlerinde, kendilerinden habersiz bir şekilde zabıta ekipleri tarafından kesilerek indirildiğini bildirerek, 10 metre ilerde ise AKP’nin astırdığı bayrağa dokunulmadığına dikkati çekti.

Olaya sert tepki gösteren Erkan Yıldız, “Biz ranta karşıyız derken iktidar ve yerel yöneticileri, Çorum Futbol Kulübüne başarılar dileği yazan bayrağa karşıymış. Bu bayraktan rahatsız oluyoruz diyerek itfaiye marifeti ile gece yarısı bayrağı söküp bir de haber dahi vermeyip saklanmak ne demek? Peki bayrağı itfaiye marifetiyle sökerken hemen önüne Ak Parti başkanının bayrağını asarken hangi duygular içerisinde çirkin hazımsızlığınızı tatmin ettiniz. Rantiyeci konforunuzu misli ile bozacağız, her yere tekrar asacağız bayrakları” dedi.