Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren ve yaptığı anlaşmalar ile adından söz ettiren Çorum FK, Süper Lig’in yıldız futbolcusu Murat Yıldırım’ın ardından bugün de Burak Çalık’ı renklerine bağladı.

Kırmızı Siyahlılar, geçtiğimiz sezonu TFF 1.Lig takımlarından Samsunspor’da tamamlayan 32 yaşındaki sol ve sağ kanat oyuncusu Burak Çalık ile 2 yıllık sözleşme imzaladı. 

BURAK ÇALIK KİMDİR?

Çorum Futbol Kulübü’nün Samsunspor’dan transferi sol kanat oyuncusu Burak Çalık kimdir ve kariyeri boyunca neler yapmıştır?

Burak Çalık, 1989 Erzincan doğumludur. Futbola 2001 yılında Erzincanspor altyapısında başlayan Çalık, 2006 yılında Kırmızı-Siyahlı takımla profesyonel futbol hayatına ilk adımını attı. 2008 yılında Altay’a transfer olan tecrübeli kanat oyuncusu, daha sonra sırasıyla; Samsunspor, Adanaspor, Balıkesirspor, Adana Demirspor Denizlispor ve son olarak yine Samsunspor forması giydi. Burak Çalık, geçen sezon Yılport Samsunspor formasıyla 27 lig maçına çıkarken, 5 gol atıp, 4 asist yapıp, 2 kez de sarı kart gördü.

BURAK ÇALIK’IN KARİYERİ:

Süper Lig: 17 maç 2 gol

TFF 1.Lig: 277 maç 72 gol

TFF 2. Lig: 28 maç 10 gol

Türkiye Kupası: 20 Maç 8 gol