İç transferi sonlandırdıklarını ve artık dış transfere odaklanacaklarını belirten Genel Koordinatör Ersin Küçükoğlu, “9 Temmuz günü düzenlediğimiz basın toplantısının ardından iç transfere hız verdik ve bugün iç transferi tamamlamış durumdayız. Anlaşmaya vardığımız oyuncuları sizlerle paylaşmak istiyorum. Mikail Albayrak, Ertuğrul Sancaktutan, Mert Ilıman, Osman Bodur, Volkan Akyıldız ve Mete Yıldız ile üçer yıllık, Talha Özler, Nafican Yardımcı, Batuhan Demirel, Muhammet Çoban, Onur Tekin, Kıvanç Kaya, Kerem Pala ve Semih Acar’la ise beşer yıllık sözleşme yenilendik. Bu anlaşmalar taraftara hayırlı olsun” dedi.

Çorum Futbol Kulübü Genel Koordinatörü Ersin Küçükoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Dünden bugüne kulübümüzün oluşturduğu bir gelenek var. Bu doğrultuda verilen sözlerin zamanında yerine getirilmesi, tesislerimizin gerçekten 1. sınıf bir tesis olması, yeni stadyumumuzun açılacak olması ve takımımızın iyi bir takım olması münasebetiyle biz tercih edilen bir kulüp haline geliyoruz. Biliyorsunuz camia ne kadar büyük gibi gözükse de aslında çok küçük. Doğru işler yapıldığı zaman oyuncu grupları ve menajerler tarafından bunlar duyuluyor. Sayın Başkanımızın ve yönetimimizin bu konuda emekleri çok büyük. Açıklanan proje kapsamında Bahri Kaya gibi bir hocanın bizle olması ve katkılarının olması bizi diğer kulüplerden farklı bir kulüp haline getiriyor. Bunun neticesinde iç transferde bir tek Muhammed Rıdvan Özdemir dışında tüm futbolcularımızla anlaşma sağladık.”

PLAY-OFF MAÇLARINI BEKLEYECEĞİZ

“Biz dış transferde 5 Ağustos tarihine kadar bekleyeceğiz. Başkanımızın kesin talimatı doğrultusunda 20-28 Temmuz arasında Antalya’da oynanacak Play-Off maçları öncesinde Play-Off’ta yer alan hiçbir futbolcu ile görüşmeyeceğiz. Futbolcuların maç öncesi kafasını karıştırmak istemiyoruz ve bu konuda hassas davranacağız. Dış transfer yapacağımız mevkilerimiz, alınacak oyuncular ve listemiz hazır. Bir tecrübeli kaleci, bir tecrübeli stoper, iki tane orta saha, iki kanat oyuncusu ve bir de forvet alarak transferi kapatmayı planlıyoruz. Dış transfer konusunda Başkanımız, Bahri hoca ve bizim kriterlerimiz sürekli aynı yönde. Kulübümüze alacağımız oyuncularının açıklanan 3 yıllık projeye hizmet edeceği oyuncular olmasını istiyoruz. Bu ilkede hareket etmelerini bekliyoruz ve en iyi transferleri gerçekleştirmeye çabalıyoruz. Hata yapmak istemiyoruz.”

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Koordinatör Ersin Küçükoğlu, geçen sezon profesyonel sözleşme imzalanan ve Ağrı 1970 Spor’a kiralanan Burak Çamlıbel’in de sezon başı kampında yer alacağını ve 3 yıllık sözleşmesinin devam ettiğini belirtirken, altyapıdan 1 futbolcuyu daha kadroya katacaklarını söyledi. Dün cerrahi bir operasyon geçiren Muhammed Çoban hakkında da bilgi veren Küçükoğlu, “Muhammed Çoban dün bir operasyon geçirdi. Kendisine daha önce yapılan muayenede iyi huylu bir tümör olduğu söylendi. Şu anda sağlığı oldukça yerinde. Bir sıkıntı yok ve hastaneden taburcu oldu. Alınan parçanın patolojiye gönderilme durumu var. Bir 15 günlük süre sonrası durumu netlik kazanacak” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz senelerde Çorum FK forması giyen bazı futbolcuların gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Küçükoğlu, “Bu konuyla ilgili net bir durum oluşmadığı sürece bir şey söylemem doğru olmaz. Ola da bilir, olmaya da bilir. Bakacağız. İnce eleyip, sık dokuyacağız. Buradaki hedef takıma maksimum derecede katkı sağlayacak ve karakterli isimler olması çok önemli. İçeride zaten 16-17 oyuncuyla anlaşmış durumdayız. Bu oyuncuların yaş ortalaması yaklaşık 22 nokta küsülere denk geliyor. Genç, dinamik ve atletik futbolcuların yanı sıra bu işi götürebilecek tecrübede ayakların olması gerekiyor. Açıkçası dengeleri çok bozmadan en iyi transferleri yapmanın çabası içerisinde olacağız” diye konuştu.

Kaynak: çorumsporluyuz.net