2016-2017 sezonunda 3. LİG 1. Grupta şampiyonluk mücadele verecek olan Çorum Belediyespor, 3 tecrübeli isimle daha sözleşme imzaladı.
Belediyespor yönetimi transfer çalışmalarına son sürat devam ediyor. Kırmızı Siyahlılar kadrosuna 1461 Trabzonspor’un tecrübeli ismi Emrullah Kokoç’un yanı sıra süper lig tecrübesi bulunan Çorumspor’un eski futbolcusu Abdullah Karmil ve Y. Malatyaspor’dan golcü Yakup Alkan’ı renklerine bağladı.
Turgut Özal İş Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen imza törenine Genel Kaptan Yetkin Özbey ve Tesisler ve Güvenlik Sorumlusu Fahri Yandık katıldı.
İmza töreninde konuşan Tesisler ve Güvenlik Sorumlusu Fahri Yandık, her iki futbolcunun da tecrübeli isimler olduğuna dikkat çekerek, kendilerini hedefe taşıyacağına inandıkları isimlerle anlaşma sağlamış olmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Yandık, transfer çalışmalarına çok büyük titizlikle devam ettiklerini ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da takıma katkı sağlayacak isimlerle anlaşma zemini arayacaklarını ve anlaşma sağladıkları takdirde kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.
İmza töreninde kısa bir konuşma yapan tecrübeli futbolcular Emrullah Kokoç ve Yakup Alkan, attıkları imzaların her iki tarafa da hayırlı uğurlu olmasını dileğinde bulundular. Her iki futbolcumuz da şampiyonluk yolunda ellerinden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerinde olacaklarının altını çizdiler. Çorum Belediyespor’un yerinin 3.Lig olmadığını söyleyen Emrullah Kokoç ve Yakup Alkan sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen taraf olmak istediklerini dile getirdiler.
Çorum Belediyespor yönetimi, 1461 Trabzonspor’dan transfer edilen Emrullah Kokoç ile 1 yıllık sözleşme imzalanırken, geçtiğimiz sezonu Y. Malatyaspor’da tamamlayan Yakup ile de kiralık olarak anlaşmaya vardı.

ABDULLAH KARMİL DE TAMAM
Çorum Belediyespor yönetimi, transfer listesinde yer alan isimlerden olan ve bir dönem Çorumspor’da da forma giyen Abdullah Karmil ile de prensip anlaşmasına vardı. Bu futbolcunun eski takımıyla yaşadığı ufak pürüzlerin aşılması halinde resmi sözleşme imzalanacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tesisler ve Güvenlik Sorumlusu Fahri Yandık, bu futbolcunun da kulübüyle sorunlarını çözmesi için uğraş verdiklerini ve önümüzdeki günlerde resmi sözleşme imzalayacaklarını dile getirdi.

EMRULLAH KOKOÇ KİMDİR?
Yeni sezonda Çorum Belediyespor'un başarısı için ter dökecek olan Emrullah Kokoç, 1982 Trabzon Akçaabat doğumlu. Futbola Darıcaspor altyapısında başlayan ve 1461 Trabzonspor’da profesyonel olan Kokoç, Ofspor, Ünyespor, Osmanlıspor ve Orduspor takımlarının da formasını giydi. Geçtiğimiz sezon PTT 1. Lig’de mücadele eden ve ligden düşen 1461 Trabzonspor forması altında 3’ü Ziraat Türkiye Kupası maçı olmak üzere toplam 32 maçta forma giyen Emrullah Kokoç’un 1 golü bulunuyor.

YAKUP ALKAN KİMDİR?
Yeni sezonda gol yollarında en etkili silahlarından bir olması beklenen Yakup Alkan, 1992 İstanbul Eminönü doğumlu. Futbola Bağcılargücü’nde başlayan ve Tuzlaspor’da profesyonel olan Yakup, sezona PTT 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da başladı. Bu takım forması altında 1’i Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere toplam 7 maça çıkan Alkan, devre arasında ise 2. Lig ekiplerinden Menemen Belediyespor’da kiralık olarak forma giydi. Çorum Belediyespor’un Tuzlaspor’da forma giydiği dönemde attığı gollerle yakından tanıdığı Yakup’un geçtiğimiz sezon golü bulunmuyor.