Spor Toto 3. Lig’de 3. Grup’ta mücadele eden Çorum Belediyespor kendi sahasında Yimpaş Yozgatspor’a 1-0 mağlup oldu.
STAT: Dr. Turhan Kılıçcıoğlu
HAKEMLER: Ömer Murat Ülgür xx, Muammer Uçar xx, Emrah Altınsoy xx
ÇORUM BELEDİYE: Emrah x, Mehmet xx (Buğraçhan dk. 67 x), Hakan x (H. İbrahim dk. 46 x), İsmail x, Volkan x, Yiğitcan x, Kaan x, Eray x, Macit (İ. Ethem dk. 35 x), Ender x, Oğuzhan Saraçoğlu x,
YİMPAŞ YOZGATSPOR: Ramazan xx, Aytaç xx, Ersan xx, Barış xx, Abdullah xx (Azem dk. 61 x), Muhammed xx (Faik dk. 87 ?), Cihan Can xx, Ufuk Erdem xx, İlhan xx, Vehbi Furkan xxx (Burak dk. 83 x), Fırat xx
GOL: Vehbi Furkan (dk. 23) (Yozgatspor)
SARI KARTLAR: Eray (Çorum Belediyespor), Aytaç, Azem (Yimpaş Yozgatspor)
Çorum Belediyespor, bugün  kendi sahasında oynadığı maçta Y.Yozgatspor’a 1-0 mağlup oldu.
Lige yeni bir takımla giren ve zirve hesapları yapan Mavi-Beyazlılar, Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda oynanan maça hızlı başlamasına rağmen 22. dakikada Vehbi’nin attığı gole engel olmayınca soyunma odasına 1-0 mağlup giden taraf oldu. Maçın ikinci yarısında ise rakibine oranla çok daha etkili bir futbol sergileyen Çorum Belediyespor’da ileri uç elemanları adeta gol kaçırma yarışına girdi. Y.Yozgatspor’un da zaman zaman etkili geldiği karşılaşmanın ikinci yarsısında her iki takımın da geliştiği ataklar skoru değiştirmeye yetmeyince konuk ekip sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu.
 
MAÇTAN DAKİKALAR:
DK. 20:Barış yaklaşık 25 metreden sert vurdu, kaleci Emrah parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.
DK. 22: (GOL) Vehbi, sol çaprazdan çok sert vurdu, top Emrah’ın yanından ağlarla buluştu: 0-1
DK. 38: Belediyespor,  ceza sahası çizgisi üzerinde serbest vuruş kazandı . Hakan Yüce’nin vuruşu barajdan geri döndü.
DK. 44: Sol kanattan ani atak geliştiren Yimpaş Yozgatspor’dan Vehbi, ceza sahası içerisine ortasını yaptı, İlhan’ın kafa vuruşu üstten auta gitti.
DK . 50: Çorum Belediyespor gole yaklaştı. Halil İbrahim’in ceza sahası içerisine ortasına altı pas üzerinde Kaan kafayı vurdu, kaleci son anda topu çelmeyi başardı.
DK. 58: Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan İlhan, sert vurdu, Emrah’ın elinden seken top üst direğe çarpıp oyun alanına geri döndü, Emrah ikinci hamlede topun sahibi oldu.
DK. 72: Kaan’ın ceza sahası içinde yerden sert şutu direğin dibinden auta gitti.
DK. 76: İlhan’ın penaltı noktası üzerinden plase vuruşunda Emrah, mükemmel bir refleksle topu kornere çeldi.
DK. 78: Çorum Belediyespor atağında ceza sahası içerisine yapılan ortada kaleci boşa çıktı, arka direkte Oğuzhan topu önünde bulundu, vurmakta gecikince defans topu çizgiden çıkarttı.
DK. 85: Orta sahadan atılan uzun topta Yimpaş Yozgatspor savunması ofsayt diye durakladı, topla buluşan Ender kaleci ile karşı karşıya kaldı, Ender zor olanı başardı topu auta gönderdi.
ERAY CEZA SINIRINA DAYANDI
Çorum Belediyespor’un sahasında Yimpaş Yozgatspor’la oynadığı maçta sarı kart gören Eray Eren sarı kart cezası sınırına dayandı.
Ligdeki üçüncü sarı kartını gören Eray, bundan sonra göreceği ilk sarı karttan sonra cezalı duruma düşecek. Eray’ın, Ziraat Türkiye Kupası’nda da bir sarı kartı bulunurken, bu sezon gördüğü toplam sarı kart adedi 4 oldu.
Öte yandan, Yimpaş Yozgatspor’da da Aytaç Solunoğlu bugün gördüğü sarı kartla ceza sınırına dayandı.
 
ÇORUMSPOR TARAFTARI BELEDİYE’Yİ DESTEKLEDİ
Çorum Belediyespor Spor Toto 3.Lig 3. Grup’ta 6. hafta maçında sahasında Yimpaş Yozgatspor’u konuk ederken, tribünlerde önceki maçlara göre daha hareketliydi.
Belediyespor taraftarı her zamanki yerini alırken maç boyunca takımlarına destek verdiler. Bir grup Çorumspor taraftarı da protokol tribününün solunda toplanıp Belediyespor lehine tezahürat yaptı. Devre arasında maraton tribünündeki Çorumsporlu taraftarlarla birleşen kapalı tribündeki Çorumspor taraftarı da Belediyespor taraftarı gibi hiç susmadı. Taraftarlar, Belediyespor’un 1-0 yenilmesi üzerine stattan üzüntü içerisinde ayrıldılar.
Öte yandan, Yozgat’tan gelen 100 kadar Yozgatspor taraftarı takımını yalnız bırakmadı. Yimpaş Yozgatsporlu taraftarlar maçtan sonra galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştılar.