Belediye Meclisi Toplantısında belediyenin bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla yeni hayata geçireceği ÇORSİS uygulaması ile inşaat yıkıntı bertaraf ücretleri belirlendi.
ÇORBİS için yıllık üyelik ücreti 75 TL, park bedeli 15 TL, saatlik kullanım ücreti 1 TL, 24 saati aşan kullanımlarda saat başı 5 TL olarak ücret belirlenirken, Tarife Komisyonundan gelen tarife kabul edildi.
Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında söz alan CHP Belediye Meclis Üyesi Rüştü Çağlar ile Şentürk Gülnaz, altyapı yetersizliğini ve bisiklet yollarının olmayışını, yasak prosedür eksikliğini eleştirerek, uygulamanın ertelenmesini istedi.
Rüştü Çağlar, ÇORBİS uygulamasının güzel bir proje olduğunu, sosyal, bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak, halkın kullanımına açık bir proje olduğunu ancak bisiklet yollarının henüz yapılmadığını, karayollarında bisiklet kullanmak zorunda kalacak gençlerin hayatının tehlikeye atıldığını söyledi. Altyapı oluşmadan, yasal prosedür hazırlanmadan gençlerin karayolunda bisiklet kullanımına yol açmanın halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak anlamına geldiğini ifade eden Çağlar, olası kazalarda belediyenin yüklü tazminatlar ödeyebileceğine dikkati çekti. 
Şentürk Gülnaz ise Avrupa ülkelerinden örnekler vererek, bisiklet kullanımının her türlü önlem alındıktan sonra yapılması gerektiğini söyledi. Gülnaz, “yaya yollarında bisiklet sürmek yayayı kullanan halk için sakıncalı. Karayolunda bisiklet sürmek de trafik akışını tehlikeye atar. Proje sağlıklı ve sürdürülebilir olmalı. Bu iş çocuk oyunu değil. Herhangi bir felakete yol açmayalım. Altyapı tamamlanana kadar projeyi erteleyelim” diye konuştu.