Sizin amacınız Hakem yetiştirmek mi, Hakem düşürmek mi?

Geçen sezon 2. Lig’de 6 maç ve 3. Lig’de de 6 maç olmak üzere toplam 12 maçta düdük çalan Celal Bayraklı’nın gözlemci raporlarından tam not almasına, fiziki durumunun ve kondisyonunun üst seviyede olmasına rağmen C Klasman Hakemliğine düşürülmesi şaşkınlık yarattı.

Celal Bayraklı’nın klasman değerlendirmesinde hiçbir gerekçe gösterilmeden klasman düşürülmesi Çorum spor camiasında üzüntüyle karşılanırken, buradan İl Hakem Kurulu’na soruyoruz. Sizin amacınız hakem yetiştirmek mi, hakem düşürmek mi?

Geçtiğimiz sezon son maçı Merkez Hakem Kurulu üyesi tarafından izlenen ve herhangi bir ceza almayan Celal Bayraklı’nın hiçbir gerekçe gösterilmeden C Klasmana düşürülmesine tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, “Burada İl Hakem Kurulu neden sessiz kalıyor. Memleketimizin çocuklarına sahip çıkmadıktan sonra sizin orada ne işiniz var?

Geçmiş dönemlerde görev yapan İl Hakem Kurulları kendi öz evlatlarına sahip çıkarken, yeri geldiğinde ise Ankara lobisine bile baskı yaparken siz neden sessiz kalıyorsunuz? Bu çocuklar kolay yetişmiyor. Tırnaklarıyla kazıyarak Türkiye’ye kendini ispatlamış Celal Bayraklı’nın düşürülmesinde İl Hakem Kurulu’nun hakemler arasında ayrımcılık yapıyor algısı oluşmaya başladı.

Düdük çaldığı her maçta şehrimizi başarıyla temsil eden Celal Bayraklı’ya yapılan bu muameleyi kabullenemiyoruz. Yapılan hatadan biran önce dönülmesi için İl Hakem Kurulu’nu göreve çağırıyoruz” diyerek, serzenişte bulundular.