Ankara’da gerçekleştirilen Küçükler-Minikler Masa Tenisi Türkiye şampiyonasında mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Muhammed Fatih Candan Türkiye şampiyonu oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’nın Mamak Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Masa Tenisi Türkiye Şampiyonasına katılan Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları 3 madalya ile dönmeyi başardılar. 2 gün süren şampiyonada 421 sporcu mücadele ederken Küçük Erkekler kategorisinde rakiplerini yenmeyi başaran Muhammet Fatih Candan Türkiye birincisi olmayı başardı. Final müsabakasında Hataylı rakibi Mustafa Nebhan ile karşılaşan Muhammet Fatih Candan rakibini ilk 2 sette 12-10, 11-2’lik skorlarla geçerken, 3.sette 7-11, 4.seti ise 10-12 ile rakibine verdi. Son sette ise rakibini 11-7 ile geçen Muhammet Fatih Candan şampiyon oldu. Türkiye’nin en iyi 16’larının seçildiği ve Milli Takıma gidecek sporcuların da belirlendiği şampiyonada Candan Türkiye birincisi olarak en iyi 16 Masa Tenisi turnuvasına katılmaya hak kazandı.

Küçük Bayanlar kategorisinde mücadele eden Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Sporcularından Aybüke Banu Şimşek yarı final mücadelesinde Ankaralı rakibi Büşra Demir ile karşılaştı. Güçlü rakibi karşısında setleri 11-3, 11-3 ve 11-8 ile kaybeden Aybüke Büşra Şimşek 3. Olurken Büşra Demir finalde bir diğer Çorum belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ezel Arslan ile karşı karşıya geldi. İlk seti 11-9 ile kaybeden Büşra Demir ikinci seti ise 6-11 ile kazanmayı başardı. 3.sette rakibine 11-7, son sette ise 11-8 kaybeden Ezel Arslan Türkiye ikincisi oldu.

Çorum’a 3 madalya ile dönen Çorum Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Küçük Erkeklerde Arda Kekillioğlu 7.ci, İsmail Eren Alıcı 9.cu, Küçük Bayanlarda Asude Tuba Şimşek 8.ci, Minik Erkeklerde Yusuf Yüktaşır 15.ci olarak Türkiye En iyi 16 Masa Tenisçisi turnuvasına katılmaya hak kazandı.