"Bu Tarihi Fırsat Kaçırılmamalıdır" şeklinde yazılı basın açıklaması yapan Çorumspor eski başkanlarından Tuncay Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Çorum Belediyespor’un 3.Lig’e çıkmasıyla birlikte kentimizdeki profesyonel takım sayısı iki olması her ne kadar ilimiz futbolu açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendirilse de, şehrin yapısı ve psikolojisi böyle bir olaya kendini hazır hissetmediğindendir ki ikiye bölünme gibi bir süreç ortaya çıkmıştır.
Çorumspor’da bir dönem başkanlık yapmış biri olarak bütün bu süreci üzüntü ile takip ederken, Çorumspor’umuzun da düştüğü durum tüm taraftarımızı olduğu kadar beni de derinden yaralamıştır. Gerek başkanlığım döneminde, gerekse ondan sonraki süreçte yaşanılan maddi sıkıntıya bir türlü çare bulunamadığı gibi, profesyonel bir takımın yöneticilerine yakışmayacak amatör hatalar ile de Çorumspor eli-kolu bağlı bir hale getirilmiştir. Transfer yapamayan bir kulübün, üstüne üstlük oynatabileceği 3 oyuncusuna da tamamen beceriksizlikten dolayı lisans çıkartamaması, gelinen noktanın en bariz göstergesidir. Geride kalan 5 haftada 22 gol yiyen bir takımın, bundan sonraki haftalarda alması muhtemel sonuçlar da şimdiden içimizi acıtacak şekilde belirgindir.
İşte bu yüzdendir ki Sayın Muzaffer Külcü’nün ciddi adım atılması halinde Belediyespor’un isminin değiştirilmesi yönündeki teklifi bana göre Çorum futbolu adına tarihi bir fırsattır. Göreve geldiği günden bu tarafa hemen her noktada Çorumspor’un yanında olan, ne var ki böyle bir durumda dahi bir çok konuda haksız olduğuna inandığım eleştirilere muhatap kalan Sayın Külcü’nün yaşanılan bu süreçte attığı bu adım, bir tarafta Çorumspor gerçeğini net bir şekilde ortaya koyarken, diğer tarafta da Çorum’un, Belediyespor ile kaynaşmasına vesile olacaktır. 2014’te uygulamaya konulacak UEFA kriterleri dikkate alındığında, suni bir teneffüsle yaşatılabilecek Çorumspor’un en fazla 1 sezon daha bu şehre hizmet verebileceği gerçeği unutulmamalıdır.
Geçmiş yıllarda Kayserispor’un; Süper Lig’e çıkan Kayseri Erciyesspor ile yaşadığı isim takası, amatöre düşen Göztepe’nin, Aliağa Petkimspor’un satın alınmasıyla yeniden Göztepe adıyla profesyonel liglerde boy göstermesi, Sayın Külcü’nün yaptığı teklifin aslında ne kadar doğru olduğunu ortaya koyan en güzel örneklerden bir kaçıdır.
İşte bu noktada, Çorum Belediyespor’un isminin, başına yada sonuna alacağı bir ekle Çorumspor olarak değiştirilmesi, hatta yıllarca kırmızı-Siyaha gönül vermiş taraftarların bu sevgilerini sürdürmek adına kulübün renklerinin de kırmızı-Siyaha çevrilmesi, ikiye bölünmüş bir Çorum futbolunun tekrar hayata dönmesi adına çok önemli bir adım olacaktır. Borçsuz bir kulübün, sayın Külcü’nün de dediği gibi evlerini ve kurumlarını idare eder gibi iyi idare edebilecek insanların göreve gelmesiyle tekrar Çorum insanına çok değil, 2-3 sene önce yaşanılan heyecanları yeniden yaşatacağına yürekten inanıyorum.
Tüm Çorumspor taraftarını Sayın Külcü’nün bu teklifine destek vermeye çağırırken, 23 Ekim’de yapılacak olan Çorumspor olağanüstü kongresinde de bu konunun enine boyuna masaya yatırılıp bir karara bağlanması Çorum adına hayırlı olacağını düşüncesini taşıyorum. Ayrıca Sayın Külcü’nün verdiği sözlerin arkasında durarak bu şehrin insanlarına en kötü şartlarda PTT 1.Lig heyecanı ve mutluluğunu yaşatması en büyük temennim.