Gelecek sezon için henüz net bir karar alamadığını ve yaşanacak gelişmelere göre bir yol haritası çizeceğini belirten Başkan Fatih Özcan, İsmet Taşdemir’in Sarıyer maçının ardından görevini bırakacağını açıkladı. İşte Başkan Özcan’ın basın toplantısındaki o açıklamaları: “Büyük umutlarla başladığımız yeni sezonda maalesef Gümüşhanespor maçının ardından matematiksel olarak play-o şansımız kalmadı. Cumartesi günü evimizde Sarıyer ile oynayacağımız maçla bu sezonu tamamlamış olacağız. Biliyorsunuz, 3 yıllık proje doğrultusunda bir yola çıktık. İlk yılımıza Bahri hoca ile başladık. Kötü sonuçların ardından İsmet hocamızla anlaştık. Talihsiz bir pandemi dönemi yaşadık. Bu pandemi döneminde İsmet Hocanın da takımla birlikte çok fazla çalışma imkanı olmadı.

Devre arasında çalışırız diye umut ederken, maalesef bu da gerçekleşmedi. Birçok takım kamp yaparken biz maç yapmak zorunda kaldık. Ancak getirebileceği durumu son haftaya kadar zorladı ve getirdi.

Bu sene takım olmayı beceremedik!

Burada bu sezonun başarısızlığını tamamen üzerime alıyorum. Kesinlik İsmet hocamızın başarısız olduğunu düşünmüyorum. O zaman bu toplantı niye yapılıyor diyebiliriz ancak biz lige belki de daha önce havlu atabilirdik. Biz takım olmayı başaramadık! Bu takım olma işini kulübün başında ben dahil hiçbirimiz beceremedik. Bazı sebeplerden ötürü böyle oldu maalesef. Ama İsmet hoca ile lige bir ara tutunduk. En nalde de geçen hafta matematiksel olarak umutlarımız bitti.

Önümüzdeki sezon için net bir karar vermedim

Hocamızla Hacettepe maçının ardından otelde görüştük. Gelecek senenin yapılanması ile ilgili bir konuşmamız oldu. Ben henüz nihai kararımı vermediğimi hocamıza ilettim. Bu yüzden hocamıza net bir konuşma yapamadım. Eğer ki seneye net bir şekilde devam edecek olsaydım kesinlikle İsmet hoca ile devam edecektim. İsmet hoca ile bu yolu yürümek isterdim. Ama elde olmayan sebeplerden ötürü net bir karar veremiyoruz şu anda. Bunu önümüzdeki günlerde belirleyeceğiz. Neticesinde bu durumda İsmet hoca da bizim olmayacağımız yerde kendisinin de olmayacağını söyledi.

İsmet hocadan çok şey öğrendik

Aslında Uşak maçından sonra hocamız geldi ve ‘isterseniz kalan 4 maçta kulübün önünü açayım’ diye bir beyanda bulundu. Ancak bunu ben kabul etmedim tabii. Bugün de Çorumspor’a yakışır bir şekilde İsmet hocamız Sarıyer maçının ardından takıma veda ediyor. Biz de bundan dolayı bu toplantı ile güzel bir veda gerçekleştirelim istedik. Hoca huzurunuzda istediğinizi sorabilirsiniz. Şu an için son durumumuz bu. Ben İsmet hocaya sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Ben böyle bir adamla çalışmaktan ve Çorumspor’a kattıklarından dolayı mutluyum. Ondan çok şey öğrendiğimizi düşünüyorum. Böyle güzel adamlar Türk futbolunda çok nadir bulunur.

Bir gün İsmail Güldüren hoca ile de yolumuz kesişecek

Biliyorsunuz, İsmail güldüren hoca 1 maç gelmişti. O zamanda söylemiştim yine söylüyorum. İsmail Güldüren hoca ile de Çorumspor'un yolu bir gün tekrar kesişecektir. İsmet Taşdemir ile de Çorumspor'un işi bitmemiştir. Bir gün mutlaka yolları yeniden buluşacaktır. Ben olurum ya da olmam bu benim şahsi görüşüm İsmet hocanın ilerde yine Çorumspor’a büyük katkıları olacaktır. Bu başarısızlığı lütfen teknik direktöre mal etmeyiniz. Ben ismet hocanın çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

Keşke gelecek sene ben devam edebilseydim

Bizde de istatistikler var. Geldiğinde 11 gol atmış 15 gol yemiş ve sadece 7-8 puan almış küme düşme potasında bir Çorumspor vardı. İsmet hocadan sonra ise son ana kadar play-o’u kovalayan ve 3-5 puanla kaçıran bir takım haline geldik. Keşke gelecek sene de hocayla devam edebilseydik. Bu konudan dolayı çok üzüntülüyüm. Keşke seneye ben devam edebilseydim. Ancak son bir gelişmeler var. Bunların hepsini Sarıyer maçının ardından açıklayacağım.”