Kaya, sosyal medyadan yayın yapan yerel bir TV’nin canlı yayınında yaptığı açıklamalarda devam eden kamp sürecini ve yeni sezon hedeeri ile ilgili çok iddialı mesajlar verdi. Takım olarak transfer döneminde hedeediklerinin %95’ine ulaştıklarını belirten Bahri Kaya, Çorum’da yaptıkları ilk etap kampının ardından Bolu kampında da çok iyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini söyledi. Bolu kampında planladıkları hazırlık maçlarını yapamamalarının en büyük eksikleri olduğunu belirten deneylim teknik adam, ‘Pandemi nedeni ile hazırlık maçı yapamıyoruz. Bu açığı kendi aramızda çift kale maç yaparak kapatıyoruz. Lig öncesi en büyük eksiğimizin maç kondisyonu olacağını düşünüyorum. Bunu gidermek içinde gerekli çalışmaları yapıyoruz’ şeklinde konuştu.

SERT BİR GRUPTA SERT BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ

Zor kelimesini sevmediğini belirten tecrübeli teknik adam şöyle devam etti: “Zor kelimesinden hoşlanmıyorum. Zor değil fakat sert bir gruba düştüğümüz kesin. Diğer gruba baktığımızda 2-3 tane şampiyonluk hedei takım görülürken bizim grupta 10 tane takım aynı hedee sezona hazırlanıyor. Fikstür olarak da sert bir başlangıç yapacağız. Sert başlangıçlar bazen avantaj olabilir. Şahsen ben geçen sezon böyle bir sert başlangıcı istemezdim. Fakat bu sezon sert başlangıcı avantaja çevirecek gücümüz ve tecrübemiz olduğuna inanıyorum. Daha öncede söylediğim gibi daha net konuşabilmek için altıncı ve yedinci haftayı bulmamız gerekiyor.

BU SEZON SORUMLULUĞUMUZ DAHA FAZLA

Geçen sezon kamp döneminde başkanımız yoktu, para yoktu istediğimiz oyuncuları alamadık. Bu sezon ise durum çok farklı ve ciddi paralar ödeyerek iyi bir kadro kurduğumuza inanıyorum. Transfer listemizdeki ilk sıradaki oyuncuları aldık. Yani geçen sezona göre işimizin daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Buna karşın bu sezonda sorumluluğumuz çok fazla olacaktır. Takım olarak bizler bu sorumluluğumuzun farkındayız ve elimizden gelenin fazlasını sahaya yansıtacağız. Bunun yanında önümüzdeki sezon işimizin daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü seneye 4- 5 transferle yapılanma sürecini devam ettireceğiz. Eğer doğru ve iyi dokunuşlar yapabilirsek sezon sonu mutlu sona ulaşmamamız için hiçbir neden yok.

İFADE ETMESEK DE HEDEFİMİZ BELLİ

İfade etmesek de bizim hedemiz belli. Sert grupta sert bir başlangıç yapacağımız bir sezon bizi bekliyor. Tüm dünyanın yaşadığı pandeminin dezavantajları olacak ancak bu sıkıntılı süreci en az hata ile geçirmek işimizi daha da kolaylaştıracaktır. Bu süreci fırsata çevirebilirsek camianın arzularına cevap verebiliriz. Grupta favoriyiz ancak ilk 6-7 haftada alacağımız sonuçlar bizi farklı bir yere getirebilir. Aynı durum grubun diğer favori takımları içinde geçerli. Taraftar her zaman tabii ki şampiyonluk ister ve hakkıdır. Bizde sahada görev icra edenler olarak bunun için elimizden geleni yapacağız. Transferlerin ardından kamuoyu hedeni koydu. Bu yüzden ben ne dersem deyim bizim hedemiz belli.

BAŞKANIMIZ TÜRK FUTBOLUNA DAMGA VURDU

Çorum FK olarak kısa sürede devrim niteliğinde atılımlar yaptık. Bunda kuşkusuz en büyük pay sahibi Başkan Fatih Özcan. Her alanda kulübün vizyonunu en üst seviyeye çıkardı. Başkanımız sağ olsun hem yaptığı transferler ile hem de yaptığı atılımlarla Çorum’a, lige ve Türk futboluna damga vuran bir organizasyona imza attı. Bize sorumluluğumuzun ne kadar çok ağır ve farklı olduğunu gösteren bir kadro verdi. Bizde, başkanımıza ve o sene bu sene diyen taraftarlarımızın beklentisine cevap vermenin gayreti ve çabası içinde olacağız.

KISA SÜREDE 10 YILDA YAPILMAYACAK İŞLER BAŞARILDI

Ben önceki sezonun bitimine yedi hafta kala göreve geldim. Arada kısa bir ayrılık oldu ancak benim görev yaptığım 1 buçuk yıllık dönemde Çorum FK kulübü 10 yılda yapılamayacak değişimi başardı. Kulübün daha iyi yerlere gelebilmesi adına çok ciddi adımlar atıldı. Camiamızdan geçmiş yıllarda nasıl bir kurumsal yapı vardı bugün kulüp nerelerde bir incelemelerini istiyorum. Bu kısa sürede yapılanları gördükçe daha önce çalıştığım birçok üst lig kulüplerinde bile yapılamayanların başarıldığını görüyorum. Bu gelişme inanmışlığın ötesinde, bu birlikteliğin çok daha güzel yerlere varacağının sinyallerini veriyor. Çorum FK artık bu seviyenin altına inemez çıta yükseğe konuldu. Fatih Başkanın öncülüğünde yönetim kulübü bu seviyelere getirdi. Bizde teknik heyet olarak bu devrimsel değişime ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bu değişim sürecinde taraftarlarımız her zaman bize destek oldular. Benim camiamızdan isteğim Fatih Özcan, Bahri Kaya’yı Çorum’a getirdikten sonra neler olduğuna bir baksınlar ve önümüzdeki 3-4 yılda neler olabileceğini hayal etsinler. Taraftarlarımız gönüllerini rahat tutsunlar Çorum’u ve tüm taraftarlarımızı layık oldukları liglere hep birlikte yükselteceğiz” diye konuştu.

Kaynak: Corumsporluyuz.net