Çorum’un ve Osmancık ilçesinin Türk futbolundaki gururu Bilal Kısa, Bursaspor ile anlaştı.
Spor Toto Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon Galatasaray forması altında mücadele veren Bilal Kısa, 2016-2017 futbol sezonunda Bursaspor’un başarısı için ter dökecek.
Galatasaray’ın Serdar Aziz’in transferi karşılığında Bursaspor’a verdiği Bilal Kısa yeşil-beyazlı kulüple resmi sözleşme imzaladı.
Bursaspor, yeni sezon öncesi kadrosuna kattığı 7 oyuncusu için taraftarları önünde imza töreni düzenleyerek gövde gösterisi yaptı.
Spor Toto Süper Lig’de 2016-2017 sezonu öncesi kadrosuna 9 oyuncu takviyesi yapan yeşil-beyazlı ekip, Özlüce tesislerinde imza töreni düzenledi.
Bilal Kısa ve Merter Yüce ile 2 yıllık sözleşme imzalanırken, Sercan Yıldırım, Furkan Özçal, İsmail Konuk, Sinan Bakış ve Serdar Kurtuluş ise kendilerini 3 yıllığına yeşil-beyazlı renklere bağlayan resmi sözleşmeye imza attı.
1 yıllığına kiralık olarak kadroya katılan ve bugün antrenmanlara dahil olacak Del Valle ile Vieux Yaya Sane için de önümüzdeki günlerde tören yapılması bekleniyor.
Törende konuşan Bursaspor İkinci Başkanı Ali Ademoğlu, törende yaptığı açıklamada önemli bir çalışmanın yapıldığını belirterek, Bursaspor'un hedeflerin üstüne çıkacağını dile getirdi.
Ademoğlu, ardından futbolcuları tek tek taraftarlara tanıtırken, taraftarlar en çok ilgiyi Bilal Kısa’nın yanı sıra Bursaspor altyapısında yetişen Sercan Yıldırım ve Serdar Kurtuluş’a gösterdi.

EN YÜKSEK ÜCRETİ BİLAL KISA ALACAK

Yeşil-beyazlıların kadrosuna kattığı 9 oyuncusu arasında en yüksek ücreti Galatasaray’dan Serdar Aziz’in transferine karşılık kadroya katılan Bilal Kısa alacak.
Yıllık 750 bin Euro alacak olan tecrübeli oyuncuyu 700’er bin Euro ile Serdar Kurtuluş ile Del Valle takip ediyor. Yeni transferlerden en düşük ücreti ise yıllık 900 bin TL ile İsmail Konuk alacak.
Akhisar Belediye’de teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte çalışan Bilal Galatasaray’ın ardından bir kez daha Hamzaoğlu ile aynı takımda çalışma fırsatı buldu.
Galatasaray kariyeri sadece 1 sezon süren Bilal Kısa, sarı-kırmızı formayla çıktığı 36 maçta 8 gol atıp 5 de asist yapmıştı.