Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, son günlerde Çorumspor’la, Belediyespor’un birleşmesiyle ilgi bir çalışmanın olup olmadığı yönündeki soruyu cevaplarken, sezon öncesinde Çorumspor’un sorunlarının konuşulduğu toplantıda söylediklerinin aynen geçerli olduğunu ifade etti.
Çorumspor’un borçlarından kurtulmasının zor göründüğünü ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, birleşme yerine yola borçsuz bir Belediyespor’la devam edilmesinin en akılcı yol olacağını, gerekirse Belediyespor’un ismini bile değiştirmeye hazır olduklarını söyledi. Külcü, “Borçsuz ve temiz bir kulüp olan Çorum Belediyespor’un isminin değiştirilerek Çorum’u kucaklayacak bir yönetim oluşturulması halinde kulübe devretmeye hazırız” dedi.
Külcü, konuyla ilgili açıklamasında, “Birileri Çorumspor’u çok seviyor, birilerinin fedakârlık yaparak para vermesini ve kulübün kurtulmasını istiyor. Mevcut şartlarda Çorumspor’un kurtulması zor görünüyor. Şu anda Çorum Belediyespor diye bir kulüp var. Eğer buradaki sıkıntı isminin arkasındaki Belediyespor ise o hiç sorun değil. İsimlere takılmamak lazım. Çorumspor Yönetimi Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Kulübü kendi evini yönetir gibi yönetecek, borçlandırmadan götürecek bir yönetim oluşması halinde bu toplantıdan 3-5 gün sonra Belediyespor yönetimi de genel kurul kararı alır ve isim değişikliği ile bir kulüp oluşturulur, yola tertemiz bir kulüple devam edilir.
Kimseye karşı ön yargımız ve ayrı bir düşüncemiz yok. İsminin önünde Çorum olan her takım bizimdir. Bizim bakış açımız budur. Ben inanıyorum ki, Çorumlular da bu takıma kalbini ve gönlünü açacaklar, takımlarına sahip çıkacaklardır.
Belediyespor’un mevcut kadrosu ligi orta sıralarda tamamlar diye bir görüntü veriyor. Uzun vadeli planlamalarla yeni oluşacak kulüp yoluna çok rahatlıkla devam edebilir. Bu konudaki düşüncemiz budur ve gerçekleşmesi halinde de gereken desteği veririz” şeklinde görüş belirtti.