Çevre ve Şehircilik Bakanlığının proje sürecini başlattığını belirten Aşgın, “eski stadyumun yeri Kongre ve Kültür Merkezi olacak. İçerisinde bisiklet yolundan tenis kortuna kadar vatandaşın faydalanabileceği sosyal bir Millet Bahçesine dönüştürülecek” dedi.
Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, bayramın birinci günü sokağa çıkma yasağında görev yapan basın mensuplarını makamında ağırlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ STADYUMUN DEVİR TESLİMİ HAZİRAN AYINDA TAMAM
Yeni stadyumun son durumuna ilişkin bir açıklama yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Haziran ayı sonunda stadın devir-tesliminin tamamlanacağını açıkladı.
Yeni stadyum ile ilgili müjdeyi veren Başkan Aşgın, statta eksikliklerin tamamlandığını ve Haziran ayı sonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile devir-teslim sözleşmesini imzalayacaklarını açıkladı.
Müteahhit firmanın statta eksikliklerini hemen hemen tamamladığını ifade eden Aşgın; “Spor Toto ile 17 milyonluk sponsorluk anlaşması yapılmıştı. Müteahhit ile hiçbir sıkıntımız kalmadı. Müteahhitin parası ödendi. Bakanlık yetkilileri Çorum’a geldi. Değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmede statta bazı eksikliklerin olduğu tespit edilmişti. Özellikle koltuklar ile ilgili sıkıntı olmuştu. Firma 11 bin adet seyirci koltuğunu değiştirdi. 1500 adet seyirci, 2500 adet Protokol, VİP, Loca koltukları şuan yapılıyor. Normalde 1 Nisan tarihine kadar süre verilmişti eksikliklerin giderilmesi amacı ile ama araya Koroanavirüs girince ek süre talep etti. Süre 15 Haziran’a kadar uzatıldı. Mayıs ayı sonu itibariyle devir talebinin yazısını yazacağız. Bakanlığa her şeyin bittiği ile ilgili yazıyı göndereceğiz. 15-20 gün içinde devir-işlemleri tamamlanmış olacak. Çorum FK, yeni sezonda yeni stadyumda oynayabilecek.” dedi.

‘MİLLET BAHÇESİ İÇİN PROJE İHALESİ YAPILDI’
Eski stadyumun yerine bakanlığın Millet Bahçesi, Millet Kırathanesi ve Kongre Merkezi yapacağını belirten Aşgın; “Eski stadyumun yeri ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çorum’a geldiğinde orası ile ilgili bir söz almıştık. Millet Bahçesi, Millet Kırathanesi ve Kongre Merkezi yapılması için Bakan Murat Kurum’dan bir söz almıştık. Geçtiğimiz hafta içinde bakanlığın buranın proje ihalesini yaptığını öğrendik. Proje ihalesini alan firma Çorum’a geldi ve inceleme yaptı. Çorum, inşallah bakanlığımızın desteğiyle Çorum Millet Bahçesi, Millet Kırathanesi ve Kongre Merkezi’ne kavuşacak. İçerisinde tenis kortu, bisiklet yolları olacak” diye konuştu.

“YENİ STADYUMU GENÇLİK SPOR BAKANLIĞI’NA DEVREDECEĞİZ”
Eski stadyumun yerine stadyumun arsa değeri kadar Milli Emlak’tan arsa alacaklarını ve Çorum’un burada bir kaybının olmayacağını ifade eden Başkan Aşgın; “Eski stadyumun yerini Gençlik ve Spor Bakanlığı bize devredecek aynı anda biz de yeni stadyumu Gençlik Spor Bakanlığı’na devredeceğiz. Bundan sonraki süreçte tüm işletimi bakanlık yapacak. Eski yeri de biz alacağız. Eski stadyumun ederi kadar bakanlık bize başka yerden bize arsa verecek. Milli Emlak’tan oranın ederi kadar arsa tahsis edecek. Bir kaybımız olmayacak. Aynı zamanda Kapalı Spor Salonu’nu da bakanlığa devredeceğiz. 15 Haziran’a kadar devir işlemleri bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

YENİ BELEDİYE BİNASINI TAMAMLAYACAĞIZ

Bir türlü bitiremediler eleştirilerine maruz kaldıkları yeni belediye binası içinde açıklamalarda bulunan Aşgın, yaptıkları girişimler sonucunda İller Bankasından 20 milyon ödenek sağladıklarını kaydetti.
Müteahhit firma ile de hiç bir sıkıntılarının olmadığını dile getiren Aşgın, müteahhit firmanın işinin başında olduğunu ve işi bitirdikçe hakedişlerinin zamanında ödendiğini ifade etti.
Artık borcunun olmadığı bir belediye haline geldiklerinin altını çizen Aşgın, 58 aracı da belediyenin araç filosuna kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Alınan iki otobüsü özellikle kendisinin istediğini belirten Aşgın, “Otobüslerden birisini ikram otobüsü yapacağız. Bir diğerini ise hastanede tedavi görüp, yürüyemeyecek durumda olan vatandaşları ikametlerine götürmek için kullanacağız. Bir engelli taşıma otobüsü yapmış olacağız” dedi.