Kadro dışı bırakılan isimler hakkında tek tek açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Bahri Kaya, “Bildiğiniz üzere, takımdan bazı ayrılıklar oldu. Mert Ilıman ve Osman Bodur önceki seneden takımımıza katkısı olan, şampiyonluk yaşadığımız ve Çorum’un yetiştirdiği futbolculardı. Benimde gelmemle birlikte iki oyuncuda geçen sene 30’a yakın maç yaptı ve graklerini yükselttiler. Ancak bir sirkülasyon gerekir. Dış transferde istediğimiz oyuncuları aldık. Bu nedenle takım içindeki sirkülasyon sağlamak adına onların önünü açtık. Çorum’un evlatları olarak birileri gidecek birileri gelecek. Bu arada altyapıdan Kürşat ve Mert’i aldık. Nacan zaten ilk 11 oynamaya aday.

Mert ve Osman geldikleri noktayı yeterli gördüler 

Benim giden oyuncularla yaşadığım sıkıntı şuydu. Hepsinin üzerinde haklarım vardır. Onlar da bunu inkar etmezler. Ancak ben Osman ve Mert'te şunu gördüm. Oyuncu for grafigini yükseltince bir yere gelir, şampiyonluklar yaşar. Fakat geldiği noktayı yeterli gördüğü an bu bize yetmez. Bizim bu arkadaşlarla yolları ayırmamızın nedeni buydu. Onlar en iyi yaptıklarını düşündüler ki bu doğrudur ancak ben yeterli olmadığını düşünüyorum. Batuhan’ı 3.Lig’te bir kulübe kiraladık. Batuhan’da giden oyuncular arasında yer alıyor. Batuhan Demirel bizim evladımız. Oynadığı bölgeye çok sayıda oyuncu aldık. Forma şansı bulması azaldı. Onu 1 sene 3.ligde bir kulübe verdik ve pişmesini istiyoruz. İnşallah bir 30 maç oynayıp geri dönecektir bu ona da katkı sağlayacaktır.

Yakup Alkan’ı yetersiz gördüm

Yakup Alkan bizim sezon başı aldığımız ve tercih ettiğimiz bir oyuncu. Biliyorsunuz, Yakup bizim 3.ligde şampiyon olduğumuz senede sembolümüz olan bir isimdi. Çok düzgün karakterli bir oyuncu. Ancak bizim bu lig için biraz hem idman temposunu hem de pozisyonunu yetersiz gördük. O anlamda ayrılıp yerine yeni bir santrafor aldık. Onla da dostane bir şekilde ayrıldık.

Onur gitmek istiyorsa gidebilir!

Biliyorsunuz Onur Tekin‘i ben geldim oynattım. Finallerde şampiyonluğumuza büyük katkısı oldu. Geçen sene 2.ligteki ilk senemiz olmasına rağmen, ‘ben kaleci istemiyorum’ dedim ve Onur’a güvendim. O da bizi mahcup etmedi. Fakat bir form düşüklüğü gösterdi. işte o arada Reşat Şen’e şans verdik. O da çok başarılı olamadı. Onur’un bu sıkıntısını hissettiğim için ve bir de çok önemli bir fıtık ameliyatı yaşadığı için bu sene kaleci talebinde bulundum. Yönetim de isteğimi kırmadı ve bir kaleci aldık. Onur’da bu arada bir sıkıntıya düştü. İnşallah o da yönetim ile sıkıntısını halledebilir. Gitmek istiyorsa da gidebilir. Bu artık yönetimin kararı. O da artık bizle değil. Mert Ilıman’ın gitmesiyle 2.kaptan boşluğumuz oldu. Kıvanç Kaya’yı 2.kaptan olarak atadık. Bu boşluğu da böylece doldurmuş olduk” şeklinde konuştu.