Çorum Basketbol Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nde spor yapan engellilerle bir araya gelen Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, hem 3 Aralık Engelliler Günü’nü kutladı, hem de sohbet ederek sporcuları dinledi.

Ceylan’a ziyaret sırasında İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın yanısıra İl Başkan Yardımcıları Emre Turan, Yılmaz Peker, Mustafa Gökgöz, Kadriye Taşdemir, Adife Kanar, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Merkez İlçe Başkan Yardımcıları Şevket Şakar, Fatih Şahinbaş, Fuat Aykaç, Fikret Arslan,  İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer eşlik etti.

Basketbol Akademi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Ahmet Faruk Özen ve Kanserle Sağlıklı Yaşama Derneği Başkanı Bekir Şahin’in her zaman engellilerle ilgili olarak kendilerine taleplerin ilettiğini anlatan Milletvekili Ceylan, “Siz değerli kardeşlerimize ve topluma yararlı katkılarda bulunan derneklerimize desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli vatandaşlar ve aileleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gönül gönüle vererek çalışmaları daha ileri taşımaya devam edeceklerini vurgulayan Ceylan, “19 yıldır, hayata geçirdiğimiz düzenlemelerle engelleri bir bir aşıyoruz. Bir gün değil her gün farkındayız, her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engelsiz Türkiye için çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sosyal Devlet olmanın gereklerini uygulayarak engellilerin toplumsal yaşama ve işgücüne aktif katılımlarını sağlamak, huzur ve refahlarını artırmak için yasal düzenlemeler, destekler, projeler hayata geçirdiklerini anlatan Ceylan, “Engellilik, sosyal ve sportif yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirgemek için herkesin katkısına, duyarlılığına ve ortak çabasına ihtiyaç duyulan toplumsal bir husustur,  Engelli kardeşlerimizin sorunlarını çözmek, onlarla sosyal sportif kültürel alanlarda yanlarında olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak bizlerin asli görevidir. Spor kulübü olarak bedensel engelli bireylerimizin sportif yaşamlarının yanı sıra sosyal ve kültürel yaşamlarına da katkılar sunmaktayız” ifadelerini dile getirdi.