Sosyal Güvenlik Haftası 11-16 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Çorum Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürü Duran Cesur, "Sosyal güvenlik, anayasamız ve kanunlarla belirlenmiş vazgeçilemez bir insan hakkıdır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak Kurumumuz; vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sosyal güvenlik hizmeti vermektedir" dedi.
Sosyal Güvenlik Haftası hakkında bilgiler veren Cesur, hafta nedeniyle Çorum'da bir dizi etkinlik düzenleneceğini açıkladı.
Cesur, açıklamasında şu bilgileri verdi:
"Bilindiği üzere, Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, (Kurumumuzun 5502 sayılı kuruluş Kanununun 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilmesi nedeniyle) her yıl 16 Mayıs’ı kapsayan haftanın tüm teşkilatlarımızda “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlanılması Yönetim Kurulumuzun 12.02.2009 tarih ve 2009/73 sayılı kararı ile belirlenmiştir.
Sosyal güvenlik, anayasamız ve kanunlarla belirlenmiş vazgeçilemez bir insan hakkıdır. Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak Kurumumuz; vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da hak sahiplerine sosyal güvenlik hizmeti vermektedir. Vatandaşlarımıza verilen bu hizmetlere erişimde, fırsat eşitliğine dayanan, müşteri memnuniyet odaklı, teknolojinin tüm imkanları kullanılarak günlük hayatı kolaylaştırıcı tedbirleri almak, hizmeti daha kısa sürede ve en doğru şekilde verecek çalışmaları yapmak hepimizin görevidir.
Bu doğrultuda, tüm merkez ve taşra teşkilatlarımızda 11-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında sekizincisini kutlayacağımız Sosyal Güvenlik Haftası, belirtilen etkinliklerimizle kutlanacaktır."
Duran Cesur'un verdiği bilgiye göre; Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında 11 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 08.30'da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlenecek. Aynı gün saat 10.00'da Çorum Valiliği ziyaret edilecek, saat 15.00'de ise kurum binasında kutlamalar kabul edilecek.
12 Mayıs 2015 Salı günü saat 09.30'da Çorum Eczacı Odası'na ilaçların geri ödenmesinde ve SUT ile SGK protokolünün uygulanmasında eczanelerle yaşanılan sorunlarla ilgili bilgilendirme ziyareti düzenlenecek. Aynı gün saat 10.00'da Çorum Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işverenler ve Çorum Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnaf ziyaret edilecek.
12 Mayıs Salı günü ayrıca saat 14.00'de Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerine, “23 Nisan 2015 tarih ve 29335 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6645 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde yapılan değişiklikler ile ilgili” İl Müdürlüğü Konferans Salonu'nda bilgilendirme semineri verilecek.
13 Mayıs 2015 Çarşamba ve 14 Mayıs Perşembe günleri de 08.00-17.00 saatleri arası kurum personeline "İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi" verilecek.
15 Mayıs 2015 Cuma günü ise saat 10.00'da Sosyal Güvenlik Kurumu Çorum İl Müdürlüğü Hatıra Ormanı'na fidan dikimi yapılacak. Aynı gün saat 15.00'de kurum binasında kutlamalar kabul edilecek.
Ayrıca, Sosyal Güvenlik Denetmenleri hafta boyunca işverenleri ziyaret ederek haftanın önemi ile ilgili bilgilendirmelerde bulunacaklar.