“Çorum Belediyesi ile Bem Bir Sen arasında Sosyal Denge Sözleşmesi imzaladı.”
Çorum Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir Sen) arasında  memur ücretlerindeki dengesizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi imzalandı.
Belediye memurlarının ekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik olarak imzalanan Sosyal Denge Sözleşmesi Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay tarafından imzalandı.
Bu yıl ikincisi imzalanan sosyal denge sözleşmesinin imza törenine Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya ile Bem Bir Sen Çorum Şubesi Başkanı Burhan Şahin katıldı.
İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, niyetlerinin memurlar arasındaki sosyal dengeyi sağlamak olduğunu belirterek, "Ama bu dengeyi gözetirken de adaletli davranmaya, sosyal adaleti gözetmeye de çalışıyoruz. Memur arkadaşlarımızdan tek isteğimiz görevlerini layıkıyla yerine getirip, aldıkları ücretin hakkını versinler. Biz Belediye olarak memurumuzun alması gereken hakları vermek için sosyal devlet ilkesi çerçevesinde, mali gücümüzün elverdiği ölçüde, çalışan memur personelimize destek vermeye çalışıyoruz " şeklinde konuştu.
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem Bir Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay ise yapılan denge sözleşmesinin memurlar arasında yaşanan ücret dengesizliğini giderdiğini söyledi.
Genel Başkan Mürsel Turbay, kamudaki ücret adaletsizliğinin az da olsa giderilmesi ve ücret dengesizliğindeki açılan makasın daraltılması amacıyla Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası açısından Sosyal Denge Sözleşmelerini önemsediklerini belirterek, Sosyal Denge Sözleşmesi'ni imzalayarak personeline ekonomik katkı sağlayan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.
Sendika olarak işveren ve iş gören arasında güzel bir köprü kurduklarını söyleyen Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Bugün gerçekleştirdiğimiz sosyal denge sözleşmesinin ikincisini imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sayın Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye Belediye Başkan Yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Çok özverili davranarak mali güçlerini zorlayarak denge sözleşmesi imzaladılar. Bem Bir Sen olarak çalışan ile işveren arasında köprü vazifesi görüyoruz. Bugün Çorum Belediyesi memurları adına önemli bir sözleşme imzaladık. İmzaladığımız sosyal denge sözleşmesi tüm memurlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.