Çorum'da artan Covid-19 vakaları artmaya devam ederken, Çorum Valiliği İl Salgın ve Denetim Merkezi ekipleri çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Son günlerde hem ülkemizde hem de Çorum'da artan koronavirüs vakalarına rağmen Çorum'da bugün itibari ile izolasyon kurallarını ihlal eden kimsenin olmadığı ve yurtta karantina altına alınan kimsenin bulunmadığı bildirildi.

17 Temmuz 30 Temmuz arasında Çorum merkez ve ilçelerinde 31 ihbarın alındığı belirtilen açıklamada bu ihbarların 2 tanesi asılsız ya da mükerrer ihbar olduğu ve geriye kalan 29 ihbarı Mahalle Denetim ekiplerince denetlendiği ve gerekli işlemlerin yapıldığı açıklandı.

ÇORUM'DA 1 HAFTADA 5 BİN 381 KİŞİ DENETLENDİ

Denetim ekipleri, Çorum merkez ve ilçelerinde 17 Temmuz - 30 Temmuz arasında 5 bin 831 kişi ve bin 844 işyeri denetlendi.

Yapılan denetimlerde izolasyon kurallarına uymayan 4 kişiye gerekli tutanak tutularak İl Hıfzıssıhha Kuruluna gönderildi.

Çorum'da yapılan denetimlerde maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarını ihlal eden 31 işyeri ve kişiler de birinci ihlal uyarısı yapıldı.