Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi Batı ve Orta Karadeniz’de sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağını ve vatandaşları lokal kuvvetli yağışlara ve kuvvetli rüzgara karşı uyardı. 
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, bölgenin yarından itibaren Ege Denizi üzerinden gelen yağışlı hava ile cumartesi gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına girmesi beklendiği bildirildi. Bu sebeple yarın akşam saatlerinde batı bölgelerden başlayarak, gece saatlerinden itibaren ise bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği, cumartesi yağışların devam edeceğini, pazar sabah saatlerinden itibaren bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın akşam saatlerinden itibaren Kastamonu, gece saatlerinden itibaren Çorum, Sinop, Samsun ve Amasya çevrelerinde, sabah saatlerinden itibaren ise Ordu ve Tokat çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması beklendiği bildirildi.
Yağışların genellikle yağmur ve sağanak olacağı bildirilen açıklamada, “Yarın gece saatlerinden itibaren Kastamonu ve Çorum çevreleri ile cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgenin yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların yarın gece saatlerinden itibaren batıdan başlayarak, cumartesi günü ise bölge genelinde hissedilir derecede yani 10 ile 14 derece azalacak. Pazartesi gününden itibaren ise tekrar hissedilir derece yani 8 ile 12 derece artacağı tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşü ile birlikte iç ve yüksek kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın cuma günü güney yönlerden, cumartesi günü ise batı ve kuzeybatı yönlerden 40 - 60 km/s hızda kuvvetli ve 50 - 70 km/s kısa sürekli fırtına şeklinde esmesi, pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.
Meteoroloji açıklamasında, “Beklenen ani sıcaklık düşüşü, kuvvetli yağmur ve kar yağışı ile fırtınanın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı yani yıldırım, buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması ve gribal enfeksiyon gibi vatandaşlar ile ilgililer dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir” uyarısında bulundu.