Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Bugüne kadar "Rakipsiz Başkan" diye anılan Vedat Canbek'in karşısına bu kez rakip çıktı ama kazanan yine Canbek oldu.

Binlerce kooperatif üyesinin katılımıyla TSO Fuar Merkezi’nde düzenlenen Genel Kurul sonunda mevcut Başkan Vedat Canbek ve Ekibi güven tazeledi.

Tansiyonun bir hayli yüksek olduğu Genel Kurulun Divan Başkanlığını Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan yaparken Divan üyeliklerini ise ÇESOB Başkanı Recep Gür, İsmet Uslu ve Emin Yonar yaptı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda divan, seçimin usulü ile ilgili oylama yaptı. Oy çokluğu ile seçimin el kaldırma usulü ile yapılmasına karar verildi.

SANAYİDEKİ MESCİDİN İNŞAATINA 150 BİN LİRA DESTEK

Yönetim Kuruluna ait faaliyet raporu, denetleme raporu ve gelir-gider hesap raporları okunması ve ibrazı yapıldıktan sonrada Sanayi Sitesi’nde yapımı devam eden cami inşaatına yardımda bulunulması hususu da genel kurulda görüşüldü. Caminin yapımı için teklif edilen 150 bin TL’de üyelere sunularak oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündemin 13. maddesinde ise Yönetim Kurulunun seçimine geçildi. Mevcut Başkan Vedat Canbek ile İsmet Çıtak’ın aday olduğu seçimde Canbek oy çokluğu ile yeniden Başkanlığa seçildi.

HER ZAMAN HİZMETİNİZDE OLACAĞIM

Teşekkür konuşması için kürsüye gelen Vedat Canbek, pandemi sürecinde tüm sektörlerin yanında olduğunu ve destek almak için mücadele ettiğini belirterek, bundan sonrada her zaman esnafın hizmetinde olacağını söyledi.

Vedat Canbek Başkanlığındaki Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: “Necati Şimşek, Özkan Şanal, Hasan Eker ve Celal Bozdağ.”

Denetim Kurulu Mehmet Gayretli ve Satılmış Önler’den oluşurken, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Temsilciliğine ise Vedat Canbek, Necati Şimşek, Özkan Şanal, Adil Bayrak ve Sezai Olur seçildi.