Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde korona virüs vakalarında en çok azalan iller arasında gösterdiği Çorum’da vaka sayıları yeniden yükselişe geçti.

Çorum Ticaret Borsası’ndaki hububat sezonu açılışında konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, son günlerde ülke genelinde olduğu Çorum’da da korona virüs vakalarında artış olduğunu açıkladı.

16 Temmuz tarihinde 20 olan vaka sayısının dün itibariyle 70’e yükseldiğine dikkat çelen Vali Çiftçi, “Dün hastanemizde yapılan testlerde 70 kişi pozitif çıktı. Son zamanlarda yapılan testlerin vakaya dönüşme oranı 7.80’e yükseldi. Geçtiğimiz günlerde bu oran 7.28 idi. Ülke genelinde son zamanlarda 5 binlere kadar düşen vaka sayıları tekrar 10 binlerin üzerine çıktı. Bunun ilimize yansımaları var. Pandemi henüz bitmiş değil toplum olarak tedbirlere Çorumlular olarak uymamız gerekiyor” dedi.

Aşılama çalışmaları hakkında da bilgi veren Çiftçi, “Çorum’da aşılama çalışmaları iyi seyrediyor. Dün aldığım rakamlara göre 1, 2 ve 3’ncü doz olarak toplam aşılama oranı 485 bin. 530 bin nüfusumuz olduğumuzu düşünürsek 485 bin iyi bir rakam. Ancak aşı olmayan, aşısız çıktığı halde sağlık kurumlarına müracaat etmeyen vatandaşlarımızı uyarıyorum. Bu işin başka bir çözümü, başka bir mücadelesi yok. Aşı sırası gelen vatandaşlarımızı hem kendi hem toplum sağlığı açısından aşı olmaya davet ediyorum. Bu konuda lütfen hassasiyet gösterelim” diye konuştu.