Buhara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen merkez ve mahalle muhtarları ile ylayapılan toplantıda konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi pandeminin başından itibaren Çorum'da koronavirüsten salgını neticesinde bin 483 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Toplantıda konuşan Cali Mustafa Çiftçi, 2021 yılının devlet ve millet açısından zor bir sene olduğuna dikkati çekerek, deprem, sel ve orman yangınlarının yanı sıra son günlerde yaşanan ekonomik buhranların da bunda katkısı olduğunu söyledi. 2022 yılının zor günlere sahne olmamasını temenni eden Çiftçi, muhtarlara 5 konuda hatırlatmalarda bulundu.
2 yıldır pandemi süreci yaşadığımızı hatırlatan Çiftçi, "Zor bir süreçten geçtik, içimizde bu hastalığı atlatanlar da oldu. Pandeminin başlangıcından bugüne kadar bin 483 vatandaşımız hakkın rahmetine kavuşmuş oldu. Ben vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Covit-19'la mücadelemizde en büyük silah aşı. Mahalle muhtarlarız özellikle de köy muhtarlarımız köyde yaşayan vatandaşlarımızı organize edebilirlerse Sağlık Müdürlüğümüz toplu olarak aşılama yapabilecekler" dedi