Çorum Adalet Sarayı önünde bir araya gelen KADEM Çorum İl Temsilcisi Fatma Nur Şenol, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Goncagül Yurttaş Kartancı ve KADEM üyeleri, dini nikahlı eski eşi tarafından 5 yıldır fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet gören Hatun Demir’in uğradığı saldırıyla alakalı yaptığı basın açıklamasında Hatun Demir’in yaşadığı sorunlar nedeniyle Çorum KADEM Temsilciliği’ne başvurarak yardım istediğini kaydetti.

KADEM’in girişimleri sonucu Hatun Demir’e koruma kararı çıkarıldığını ve dini nikahlı eşine takılan elektronik kelepçeye rağmen cinayet girişimine hedef olduğunu vurgulayan KADEM İl Temsilcisi Fatma Nur Şenol, “Yaşanan son olayda saldırgan Kadir K., Hatun Demir’e ait araca yüklü miktarda bomba yerleştirmek suretiyle kasten öldürmeye teşebbüste bulunmuştur. Hatun Demir, dikkati sayesinde son anda ölümden dönmüştür. Hatun Demir’in ölümle böylesine korkunç bir saldırı ile burun buruna gelmesi, sadece onu değil toplumun büyük kesimini dehşete düşürmüştür. Oysa yaşama hakkı, insan haklarının temelini oluşturan mutlak bir haktır. Doğuştan sahip olduğumuz bu hakkın, insani ve vicdani duygulardan yoksun kişiler tarafından gasp edilmesi kabul edilemez. KADEM Çorum Temsilciliği olarak, mağdur Hatun Demir’in verdiği hukuk mücadelesinde sonuna kadar yanındayız ve failin bir an önce hak ettiği cezayı almasını istiyoruz.” dedi.

Kadına karşı şiddeti engellemek için kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgulayan Fatma Nur Şenol, davayı takip edeceklerinin de altını çizdi.

“En Ağır Cezayı Alması İçin Çalışacağız”

Yönetim Kurulu Üyesi Av. Goncagül Yurttaş Kartancı Çorum’da elektronik kelepçe kararı çıkarılan az sayıda kişiden biri olan Kadir K.’yı durdurmadığını söyledi. Kadir K.’nın şu anda tutuklu olduğunu ve duruşmayı titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Kartancı, sonuna kadar Hatun Demir’in yanında olacaklarını ve onu öldürmeye çalışan eski dini nikahlı eşinin en ağır cezayı alması için çalışacaklarını dile getirdi.