Çorum İl Genel Meclisi Haziran ayı dördüncü toplantısında Millet İttifakı adına gündem dışı söz alarak konuşan İl Genel Meclisi CHP Merkez İlçe Üyesi Yıldız Bek, Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi ve kurucu şahsiyetine yönelik özellikle son dönemde artan saldırıları üzüntü, öfke ve endişe ile takip ettiklerini belirterek, Ayasofya Cami'de düzenlenen programda imam Mustafa Demirkan'ın Atatürk için kullandığı ifadeleri şiddetle kınadıklarını açıkladı.

Millet İttifakı adına bildiriye CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek, CHP Merkez İlçe İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal ve Suat Atalay, CHP Dodurga İl Genel Meclisi Üyesi Sadettin Akgül, CHP Ortaköy İl Genel Meclisi Üyesi Engin Demir, CHP Mecitözü İl Genel Meclisi Üyesi Özcan Çetin, İYİ Parti Sungurlu İl Genel Meclisi Üyesi Ercan Şahin imza attı.

Yıldız Bek, 'Ayasofya'nın bulunduğu İstanbul'u 6 Ekim 1923'te düşman işgalinden kurtaranda, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran da Atatürk'tür' ifadelerini kullandı.

'ONLARIN DAMARLARINDA KAFİR KANI AKAR'

Yıldız Bek, 'İstanbul işgal altındayken, milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal ve arkadaşlarına "katli vaciptir" diye fetva veren işbirlikçi Dürrizade'ler çıkmışsa da bu zihniyetin karşısında duran "Her kim ki Mustafa Kemal ve Kuva-yi Milliye aleyhine fetva verip düşmanlık yapar bilin ki, onların damarlarında kafir kanı akar" diyen Sütçü İmamlar vardır' diye konuştu.

Yıldız Bek, Çorum İl Genel Meclisi Millet İttifakı olarak Atatürk'e yönelik bu saldırıyı kınadıklarını belirterek, ortak tarihimize ve değerlerimize karşı ihanet içinde olan bu zihniyetin temsilcilerinin hukuki olarak gerekenin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

‘ATATÜRK HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİ’

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Mustafa Kemal Atatürk’ün siyaset üstü bir insan olduğunu dile getirerek, ‘Atatürk, hepimizin ortak değeridir’ dedi.

'İT SÜRÜSÜ DİYENLERE DE BU CEVABI VERİN'

Çorum İl Genel Meclisi'nde Millet İttifakı adına konuşan Yıldız Bek'in açıklamaların ardından söz alıp Meclis kürsüsünün önüne yürüyen MHP Grup Başkanvekili Sadık Aşık, Sırrı Sakık'ın Atatürk'e yönelik söylediği hakaretleri hatırlatarak 'Neden Sırrı Sakık'a tepki göstermediniz?' diye sordu.

2015 yılının Mart ayında Muş mitinginde Atatürk'e hakaret eden Sırrı Sakık, Ekim 2015'de Atatürk'e hakaret gerekçesiyle 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Çorum İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Sadık Aşık, Atatürk'ün MHP'nin kırmızı çizgisi olduğunu ifade ederek, 'Atatürk kimsenin malı değil. Kimse laf konuşamaz' dedi.

Çorum İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Sadık Aşık’ın konuşmalarına yanıt vererek tepki gösteren CHP Ortaköy İl Genel Meclisi Üyesi Engin Demir, ‘Atatürk, Türkiye’nin tapusudur’ diyerek tepki gösterdi.

Konuşmalar üzerine CHP ile MHP ve AK Parti Üyeler arasında sözlü tartışmalar ve gerginlikler yaşandı. Bunun üzerine Meclis Başkanı Mehmet Bektaş, oturuma ara verdi.

Aranın ardından Çorum İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanvekili Sadık Aşık toplantıya katılmadı.