Yıllardır kamu hizmetlerinden üzerine düşen payı alamayan, “hizmet fakiri” Çorum Merkeze bağlı Ahmetoğlan Köyü’nde yaşanan onca problemin yanı sıra, sağanak yağmur, sel ve dolu yağışının açtığı yaralar, köy halkını derin üzüntüye boğdu.

Ahmetoğlan Köyü’nde internet erişimi yok, cep telefonları da çekmiyor. Bu durum köy halkını isyan noktasına getirdi. Kamu kurumları ve iletişim firmaları, Ahmetoğlanlıların taleplerini duymazdan gelirken, altyapı konusunda da gereken hizmetler verilmemiş.

KÖYLÜ ÖZLEMLE YOL BEKLİYORDU SONUNDA GELDİ, ONU DA SEL GÖTÜRDÜ

Birkaç gün önce Ahmetoğlan’da yaşanan sağanak yağmur, sel ve dolu yağışı ekili alanlara büyük zarar verdi. Yıllarca beklenen ve yeni dökülen soğuk asfalt ise yer yer tahrip oldu.

Özlemle bekledikleri yol hizmetine kavuşan köy halkı, yağan şiddetli yağmur ve dolu ile yolun tekrar bozulması karşısında şok yaşadı.

“BÖYLE BİR YAŞAM TARZINI HAK ETMİYORUZ”

Çorum merkeze bağlı olan ve 30 km. uzaklıkta bulunan Ahmetoğlan’da internet erişimi yok, cep telefonları çekmiyor. Pandemi sürecinde olduğumuz ve öğrencilerin uzaktan eğitim gördüğü bu dönemde köyde internet hizmetinin olmaması geleceğimizin teminatı çocukları zor durumda bıraktığı gibi, acil durumlarda ise haberleşme sağlanamıyor.

“Hangi çağda yaşıyoruz. Bizler bu şekilde bir yaşam tarzını hak etmiyoruz” diyen vatandaşlar, devletin bir an önce gereken hizmetleri getirmesini, doğal afetin açtığı yaraların sarılmasını bekliyor.