Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Kasım 2020'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından salgınla mücadelede 1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak tedbirleri aaçıklaması üzerine alınan tedbirler Çorum'da etkisini gösterdi

Bu kapsamda, hafta içi 21.00-05.00 saatlerinde, hafta sonu cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasını da içeren tedbirler hayata geçirilmesiyle birlikte koronavirüsle mücadelede kötü günler geçiren Çorum’da tedbirler etkisini göstererek vaka ve vefat sayıları azalmaya başladı.

ÇORUM’DA KASIM AYINDA 251, ARALIK’TA 275, OCAK’TA 64 KİŞİ VEFAT ETTİ

Yaptığımız araştırmalara sonucu edindiğimiz bilgilere göre; Çorum'da Kasım ayında 251 kişi koronavirüs nedeniyle vefat ederken, Aralık ayında ise 275 kişi korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Aralık ayın da ülke genelinde alınan korona virüs tedbirleri Çorum’da da etkisini göstererek vefat sayılarında büyük düşüş yaşanmasını sağladığı. Çorum’da Covid-19 salgını nedeniyle Ocak ayında 64 kişi vefat etti.

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da düşüş yansırken, kısıtlamalar öncesinde neredeyse tamamı kırmızı olan kent haritasında yeşil alanlar arttı.

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında uyguladığı sokağa çıkma kısıtlaması Çorum’da vaka sayılarını düşürmeye devam ediyor. Çorum Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısıtlama saatlerinde tüm kavşaklarda araç ve kişileri tek tek kontrol ederken, genel olarak sokağa çıkma yasağına uyulduğu gözlemleniyor.

AŞILAMA SÜRECİNDE TEDBİRLERE UYULMASI ÖNEM TAŞIYOR

Bilim insanları, 14 Ocak'ta ülke genelinde uygulanmaya başlanan COVID-19 aşısının rehavete neden olmaması, maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyulmaya devam edilmesi uyarısında bulunuyor.