Normalleşme süreci ve Ramazan Bayramı ile beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya başlamış ve Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs salgını için geliştirdiği 'Hayat Eve Sığar' uygulamasında Çorum’un rengi hızlıca kırmızıya bürünmüştü.

ÖZEL HABER: İLHAMİ TÜRKSAL

Çorum’da 11’i enbtübe olmak üzere toplam 88 vatandaş koronavirüs tedavisi görüyor.

Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanlarında kurallara yeterince uymama riski üst seviyeye çıkarıyor.

ÇORUM’DA KORONAVİRÜS VARYANT ŞÜPHESİ KORKUTUYOR

Çorum'da hastanede tedavi gören 88 kişinin test sonuçlarına göre bu kişilerin 13’ü farklı varyant mutasyonu gösterirken, 22’si ise delta mutantı gösteriyor.

Test sonuçlarına göre Delta varyantı gösteren 22 kişiden 8’ininde yeni tedaviye alındığı bilgisine ulaşıldı.

ENTÜBE HASTALARININ 4’Ü MUTASYONLU

Çorum’da etübe servisinde tedavi altına alınan 11 hastanın 4’ünün yapılan testler sonucunda koronavirüs mutasyonuna uğramış farklı varyantlara sahip varyantlar gösterdiği bilgisine ulaşıldı.

ÇORUM KORONAVİRÜS HARİTASI KIZARDI

Çorum’da son haftalarda koronavirüs pozitif vakalarında büyük artış yaşanıyor. Çorum’da 88 kişi koronavirüs tedavisi görüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de görüldüğü günden bu yana binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs vakaları son haftalarda Çorum’da hızla artmaya başladı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan denetim ve aşılamanın ardından, sokağa çıkma kısıtlamalarının da olumlu etkisi, Çorum’da ki yoğunluk haritasına yansımıştı. Daha önce kırmızıdan yeşile dönen Çorum koronavirüs haritası, son haftalarda tekrardan hızla kızarmaya başladı.

Son günlerde Çorum'da artan vaka sayılarında ki gözle görülür artış, Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar uygulamasında bulunan risk haritasına da yansıdı.

Yoğunluk haritasında yüksek risk anlamını taşıyan kırmızı alanlar tekrardan artmaya başladı.

Azalan koronavirüs vakaları sonucu düşük riskli iller grubuna alınan Çorum, artan pozitif vakalar sonucu tekrar Yüksek Riskli İller Grubuna alınmıştı.