Çorum'da esnaf, bakkal, kasap, market, süpermarket gibi işletmeler son gelen elektrik faturalarının yüksek geldiğini ifade ederek her ay sessiz sedasız faturalarda zam yapıldığını ve bu zamlı faturaların esnafı zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Çok sayıda esnaf, yaşanan durumu evlerine elektrik faturası gelenlerin de farkedebildiğini kaydederek, neredeyse herkese iki katı oranında elektrik faturası geldiğini vurguladı. Yüksek faturalar yüzünden dükkanlarını kapatma noktasına geldiklerini belirten esnaf, pandemi döneminde zaten kar marjının düşük olduğunu böyle devam etmesi halinde zamlar yüzünden kepenk kapatacak hale geleceklerini anlattı.

Elektrik ve gaz faturalarına sesiz sedasız her ay zam geldiğini savunan esnaf, aylık gelen faturaların 2.000 TL'den 9.000 TL'ye çıktığını söyleyerek isyan noktasına geldiklerini belirtti.

Esnaf, “Bu faturalar normal mi? Zamların böyle devam etmesi halinde ülkenin el kemiği olan esnaf artık yükü taşıyamayacak hale gelecek. Yetkililer faturalara gelen zamlara artık son vermeli” şeklinde konuştu.