Çorum’da bugün yapılan koronavirüs testinde mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi.

İngiltere'de tespit edilen ve birçok ülkeye yayılan mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsü Çorum’a da yayıldı.

Edinilen bilgilere göre; Çorum’da bugün yapılan testler sonucunda bir kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildi. Mutasyonlu koronavirüs hastası Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

NEREDEN BULAŞTIĞI ARAŞTIRILIYOR

Sağlık bakanlığı yetkilileri şimdi hastaya mutasyona uğramış korona virüsün nereden bulaştığını ve daha fazla yayılıp yayılmadığını araştırıyor.

ÇORUM’DA KORONA VİRÜS VAKALARI YENİDEN ARTIYOR

Çorum’da bir süre önce azalma eğilime giren korona virüs vaka sayılarının tekrar yükseliş trendine girdiği öğrenildi.

Korona virüs vaka ve vefat sayılarında ülke ortalamasının üzerinde seyreden Çorum’da, yaklaşık 5-6 hafta önce Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın aldığı tedbirler sayesinde azalmıştı. Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs için geliştirdiği Hayat Eve Sığar uygulamasında Çok Yüksek Riskli İller kategorisinde yer alan Çorum, alınan tedbirler neticesinde Orta Riskli İller kategorisine düşmüş ve kırmızıya bürünen Çorum Korona virüs haritası en az riskli renkler olan mavi ve yeşile dönüşmüştü.

Bugün Çorum’da mutasyona uğramış korona virüsün görülmesiyle birlikte korona virüs vaka sayılarının da tekrar yükseliş trendine girdiği öğrenildi.