Çorum'daki koronavirüs haritasında her yer kırmızıya boyandı. Çorum’da il merkezinde neredeyse koronavirüs salgınına göre hiç güvenli yer kalmadı.

Koronavirüs salgınında Çorum için artık mahalle veya ilçe fark etmiyor. Çorum’un koronavirüs haritası kırmızı alarm veriyor.

Özellikle Kasım ayına girmemizle beraber artan koronavirüs vaka ve hastaları neticesinde, Çorum’da hastane doluluk oranına ulaşılmış ve hastalar ilçe hastanelerine sevk edilmeye başlanmıştı.

1 AYDA İNANILMAZ DEĞİŞİM

Çorum koronavirüs haritası geçtiğimiz ay koronavirüs vaka ve hasta sayılarının azalmasıyla düşük riski gösteren sarı ve yeşil renklere bürünürken, aradan geçen bir aylık sürede kıpkırmızı oldu.

Çorum’da sadece 1 Kasım 15 Kasım arasında 94 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Çorum koronavirüs haritasına göre şehir içinde risksiz alan kalmazken, şehir dışı alanlarda ise az da olsa renk değişimi kırmızıya dönüyor.

HASTANE DOLDU, KORONAVİRÜS VAKALARINI İLÇELERE GÖNDERİYORUZ

12 Kasım’da koronavirüs denetimleri sırasında açıklama yapan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum’un koronavirüs durumunun ciddi ve riskli olduğuna dikkat çekmişti.

Çorum’da hastane kapasitesinin dolmak üzere olduğunu dile getiren Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Son günlerde vaka sayılarında ciddi bir artış var. Hastalar, Osmancık, Sungurlu, İskilip ve Alaca’daki hastanelere sevk ediliyor. Bana bir şey olmaz mantığından kurtulalım. Lütfen kurallara uyalım” dedi.

ÇORUM KORONAVİRÜS TABLOSU

Kasım ayı Çorum Koronavirüs Tablosu; 1 Kasım'da 3, 2 Kasım'da 12, 3 Kasım'da 6, 4 Kasım'da 3, 5 Kasım'da 6, 6 Kasım'da 5, 7 Kasım'da 7, 8 Kasım'da 4, 9 Kasım'da 6, 10 Kasım'da 5, 11 Kasım'da 7, 12 Kasım'da 11, 13 Kasım’da 4, 14 Kasım’da 4 kişi ve 15 Kasım’da 11 hasta Covid-19 dolayısıyla hayatını kaybetti.