Çorum Belediyesi yönetiminin toplu iş sözleşmesinde şov yaptığını ileri süren Tuncay Yılmaz, açıklanan rakamlarla bordrodaki rakamların aynı olmadığını söyledi. Tuncay Yılmaz, “Belediye yönetiminin yine her zamanki gibi şovlarının tam bir fiyaskodan ibaret olduğunu öğrendim” ifadeleriyle süreci değerlendirdi.

CHP Çorum Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz Tuncay Yılmaz, “İşçi Kardeşlerimizin Emek Mücadelesini Destekliyoruz” başlığıyla paylaştığı açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bir haftadır belediyeden çeşitli insanlarla işçi zammı ve sendika sözleşmesi ile ilgili görüşme yaptım. Çeşitli sıkıntıların olduğunu ve belediyenin cadı kazanı gibi kaynadığını söyleyen insanlara inanmadım.

Olayın içeriğini araştırmadan açıklama yapmak istemedim. İnsan kaynakları Müdürüne ulaşamadım. Sanırım bu sıkıntılar yüzünden numarasını değiştirdi. Çünkü bendeki numarası kullanılamıyor.

Sendika başkanının ortada olmadığını söylediler. Belediye başkan yardımcısı Lemzi Çöplü dahil herkesi aradım ama ikna edici bir cevap alamadım. Bordrolar elime ulaşınca söylentilere inandım.

Belediye yönetiminin yine her zamanki gibi şovlarının tam bir fiyaskodan ibaret olduğunu öğrendim. Belediye başkanı en düşük işçi maaşının 4500 TL olduğunu söyledi. Fakat bordrolardan bunun böyle olmadığı ortaya çıktı.

Biz işçi kardeşlerimizin cüzdanına giren paraya bakarız. Bahaneler bizim için ölçü değildir. İnsanların ekonomik sıkıntıları artık dayanılamaz aşamaya gelmiştir.

Şahsıma ulaşan arkadaşların bazı iddiaları da oldu. Çocuk yardımlarının düşürüldüğü, sosyal yardımların düşürüldüğü, hala 6 aylık farkların ödenmediği ve yapılan şovun brüt maaş üzerinden yapıldığı yönünde.

İşçi kardeşlerimizin haklı oldukları davalarında hukuka uygun mücadelesini her zaman CHP belediye meclis gurubu olarak destekleyeceğiz.”