Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum’un geleceğine damga vuracak bir gelişmeyi müjdeledi.

Çorum’un yarım asırdır çeşitli sebeplerle konuştuğu Çimento Fabrikası ile ilgili olarak önemli bir gelişme yaşandı. Yaklaşık 4 yıldır atıl durumda bırakılan fabrika ve sahasıyla ilgili olarak harekete geçen Çorum Belediyesi, yapılan görüşmeleri sonuçlandırdı.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da bugün bir basın toplantısı düzenleyerek Çimento Fabrikası konusunda yaşanan gelişmeyi bir müjde olarak Çorumlulara duyurdu.

Saat Kulesi önünde düzenlenen basın toplantısına AK Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Tuzcu ve MHP Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Selim Güloğlu ile belediye başkan yardımcıları da katıldı.

Çimento Fabrikasının kuruluşundan itibaren yaşanan gelişmeleri hatırlatan Başkan Aşgın, son yıllarda atıl durumda bırakılan ve üretim ömrünü tamamlayan fabrikanın Çorum’a kazandırılması için uzun süredir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Fabrikanın ve 1 milyon 384 m2’lik alanı bulunan sahanın satın alınması konusunda çok önemli bir aşamaya geldiklerini söyleyen Aşgın, Brezilyalı firma ile ücret konusunda anlaştıklarını, peşinat ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını, önümüzdeki hafta içerisinde bir kez daha görüşülerek durumu resmiyete dökeceklerini duyurdu.