Çorum Belediyesi Meclisi ek gündem maddesi olarak onaylanan maddedeki itiraz, meclis tarafından reddedildi. 
Konu üzerine açıklama yapan Tuncay Yılmaz, “Az önceki gündem maddesi olarak onayladığımız Çorumlu yurttaşın altıncı ayın sekizindeki belediye meclis kararına bir itirazının varlığıdır. Vatandaşın itiraz dilekçesi Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yerine kaçak yapı bölümüne alınıyor. Belediye tarafından yapılan imar düzenlemesine itirazı olduğunu belirtiyor. Belediye tarafından dilekçede kimlik bilgisi bulunmadığı gerekçesiyle dilekçe sahibi tekrar belediyeye çağrılıyor. Dilekçenin üzerinde bütün bilgiler mevcut iken. Biz itirazı olan bir vatandaşa bu kadar sıkıntı çıkarmak zorunda mıyız?” dedi.
Yılmaz, “ CHP Belediye Meclis Grubu bu gündem maddesi ile ilgili Çorum İdare Mahkemesi’ne Belediye Meclisi’nin 08.06.2021 tarihli kararı olan 4555,45481296,2043,3843 nolu adalarda yapılan plan değişikliği için, yürütmenin durdurulması ve kararın değişikliği için geçtiğimiz haftalarda başvuru yaptık. Biz bu itiraz dilekçesini önemsiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Beltaş ile ilgili sor önergesi verdi

Yılmaz meclis konuşmasında Beltaş’ın görevlerini sorgulayarak “Geçtiğimiz günlerde Çorum Belediyesi adına bir kardeşimize gönderilen bir yazı ulaştı. Çorum Belediyesi der ki; “Hayvan Pazarı’nda bulunan kiralık işletmelerle alakalı encümenden kiralamaları yaptınız 3 yıl süreniz doldu. Siz burayı bir ay içerisinde boşaltmanız gerekmektedir. Artık burası Beltaş’a devredildiği için Beltaş işletecektir” deniliyor. Vatandaş belediyeye itirazda bulunuyor. Belediye tarafından 3 ay sonra ihale olacağı ve arkadaşlarında ihaleye katılabileceği yönünde bir beyanda bulunulmuştur. Pandemi nedeniyle Hayvan Pazarı kapalı kaldı. Yeni açılan bu işletmelerin mağduriyet yaşamamaları için belediye biraz daha hassas davranabilirdi. En azından meclisin bilgilendirilmesi için Beltaş ile ilgili sözlü önerge talebimiz var. Beltaşta çalışan sayısı kaçtır? Beltaş geçen yıllara oranla kar mı zarar mı etmektedir? Hangi alanlarda faaliyet göstermektedir? Sermaye yapısı nedir? Kamu borçları var mıdır? ” açıklamalarında bulundu.