Çorum'un Ortaköy İlçesi Jandarma sorumluluk bölgesi içerisinde son zamanlarda Haberleşme ve Enerji Nakil Kablosu Hırsızlığı olaylarında meydana gelen artış nedeniyle kırmızı alarm verildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ve Jandarmanın Dedektifleri JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) personelinden oluşturulan ekip çalışmalarına başladı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Jandarmanın Dedektifleri JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ve Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan araştırma ve inceleme neticesinde, Ortaköy ilçesi Yaylacık köyü olayı yakınlarında tespit edilen 1 şüpheli şahıs çalınan kabloları yaktığı esnada yakalanarak gözaltına alındı.

Şahsa ait ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız av tüfeği ile yaklaşık 100 metre telefon kablosu ele geçirildi.

Şüpheli şahıs ile ilgili yapılan detaylı araştırma ve incelemede 2020 yılı içerisinde ) olay ve 2021 yılı içerisinde 2 olay olmak üzere toplam 5 faili meçhul hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edildi. Bunun üzerine şüpheli şahıs sevk edildiği Adli Makamlarca tutuklandı.