Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı" denildi.

İzmir Valiliğinden düşen askeri eğitim uçağıyla ilgili son dakika açıklaması

İzmir Valiliği, düşen askeri eğitim uçağıyla ilgili açıklama yaptı.

İzmir Valiliği, düşen askeri eğitim uçağıyla ilgili son dakika açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1T eğitim uçağı, bugün saat 10.40 sularında, henüz belirlenemeyen bir sebeple, Foça ilçemizin Orak Adası-İngiliz burnu açıklarında, denize düşerek kaza kırıma uğramıştır. Uçaktan atlayan 2 pilotumuz sağ olarak kurtarılmıştır”.

Düşen askeri eğitim uçağında sağ kurtulan pilotlar hastaneye sevk edildi

İzmir’in Foça ilçesinde, askeri eğitim uçağının düşerek kaza kırıma uğramasının ardından sağ olarak kurtulan pilotlar hastaneye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre İzmir’de, 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığında görev yapan KT-1T eğitim uçağı bugün saat 10.40 sularında Foça ilçesinde düştü. Orak Adası-İngiliz burnu açıklarında denize düşen uçak kaza kırıma uğradı. Öte yandan eğitim uçağının düşmesinin ardından iki pilot sağ olarak kurtuldu. Bölgeye çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “İzmir’deki 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı” açıklamasını yaptı.
Öte yandan sağ olarak kurtulan pilotlar Yarbay Hakan Er Yılmaz ve Albay Ahmet Kendir, olay yerindeki ilk müdahalelerin ardından hastanelere sevk edildi.
Düşen askeri eğitim uçağının neden düştüğü araştırılıyor.