Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırı sonrası bölgedeki terör hedeflerinin ateş altına alındığı belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

2 ASKER ŞEHİT OLDU, 2 ASKER YARALANDI

"Fırat Kalkanı bölgesindeki bir kirpi aracımıza teröristler tarafından yapılan saldırıda 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 arkadaşımız da yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

TERÖR HEDEFLERİ ATEŞ ALTINA ALINDI

Kirpi aracımıza yönelik gerçekleşen saldırı sonrası bölgedeki terör hedefleri belirlenerek derhal ateş altına alınmış ve etkili şekilde vurulmuştur. Terör mevzilerine yönelik cezalandırma atışlarımız sürmektedir. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız!"

ŞEHİTLER VE YARALI ASKERLE TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Çatışmaların ardından 2 şehidin naaşı Kilis’in Elbeyli ilçesi Çobanbey Sınır Kapısı’ndan Gaziantep Adlı Tıp Kurumuna gönderilirken, yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Hastane ve çevresinde polis geniş güvenlik önlemi alırken, Kilis Valisi Recep Soytürk, Garnizon ve 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Soner Oruçoğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ile İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ersin Aslan, Kilis Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralı askerleri ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde bir Kirpi aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Fırat Kalkanı bölgesinde askeri araca teröristler tarafından yapılan alçak saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!"

FAHRETTİN ALTUN'DAN BAŞSAĞLIĞI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Kirpi aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralı askerlerimize Rabbim tez zamanda şifalar versin. Terörün kökünü kazıyana, sınırlarımızı güvenli kılana kadar mücadelemizin süreceğinden kimsenin şüphesi olmasın!" ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY: MEHMETÇİKLERİMİZİN KANI YERDE BIRAKILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde Kirpi aracına teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler için başsağlığı diledi.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şunları kaydetti:

"Fırat Kalkanı bölgesinde kalleş terör örgütünün saldırısı sonucu şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Mehmetçiklerimizin kanı yerde bırakılmayacak, hesabı en ağır şekilde sorulacaktır."