Olay, Çorum çevre yolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Kale Mahallesi Hüyük Caddesi üzerinde bir işyerinin önünde park halinde olan Hakan Şanan’a ait hafif ticari çalındı.

Olaydan bir gün sonra ise Çepni Mahallesi’nde bir aracın plakaları çalındı. Aracının çalındığını fark eden Şanan, polise başvurdu. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı.
Yolda yürürken plakası değiştirilen aracını gören Şanan, polisi arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine aracı takibe alan polis ekipleri ve zanlılar arasında kovalamaca başladı. Kovalama sonunda Buharaevler kavşağında polis ekipleri zanlıları çalıntı araçla durdurdu.

Polis uyarı ateşi açtı
Araçtan inerek kaçmaya başlayan zanlılardan birinin kovalamaca esnasında belinden kurusıkı tabanca çıkarmasıyla polis havaya uyarı ateşi açtı. Diğer zanlı ise Pazartesi Pazarı içerisine girerek kaçmaya başladı. Zanlılar polis ekiplerinin çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı. Yapılan araştırmada aracı ve plakalı çalan şahısların aynı zanlılar olduğu tespit edildi. Emniyetteki ifadelerinin ardından zanlılar haklarında düzenlenen soruşturma evrakıyla birlikte adliyeye sevk edildi.