Ağustos Ayı Çorum Belediye Meclisi Turgut Özal Konferans Salonu’nda Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Erkan Özbal gündem dışı söz alarak, Bilindiği üzere ülke yangın yerine döndü. Canlarımız yanıyor, canlılarımız yanıyor. O şöyle yaptı, bu böyle yapmadı, şu alındı, bu alınmadı, yangın söndürme uçakları var mıydı? Yok muydu? Diye günlerce konuşulabilir. Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Yangınların çıkmasında kimin en ufak bir dahli var ise inşallah oradaki cehennem ateşinde kavrulurlar. Aynı zamanda çıkan yangınların söndürülmesinde zafiyet gösterilmesine bilerek ya da bilmeyerek kimler sebep olmuş ise, o makamlarda oturanların gereğini yapması benim gibi tüm halkımızın da beklentisidir. Yangınlarda hayatını kaybeden İtfaiye mensuplarına ve var ise sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bize bir daha böyle acıları yaşatmasın. Aynı zamanda Mecitözü Belediyesi'nde çalışmakta iken hayatını kaybeden İtfaiye Amiri Hayati Öz kardeşimize de Allah'tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum” açıklamalarında bulundu.
Özbal konuşmasında, “Albayrak Caddesi'nde neler oluyor? Cadde kısa bir süreliğine denilerek önce dubalarla ikiye bölündü. Sonra yarısı gidiş geliş, yarısı tek yönlü yol haline getirildi. Zaman geçti plastik dubalar sökülerek yerlerine beton bariyer yapılmak istendi ki bu olay birkaç günlük bir mevzudur. Yani Albayrak Caddesi'nde neler yapılmak istendiğini Belediye dahil kimse anlamadı. Sonra orada bulunan esnaf kardeşlerimiz bizi aradılar. Meclis Üyemiz Mustafa Gürbüzer ve ben CHP Belediye Meclis üyeleri olarak caddeye gittik. Esnaf kardeşlerimizle görüştük, sorunlarını dinledik ve meclis toplantısında sorunlarını gündeme getirmek için kendilerine söz verdik. Bizden sonra Sayın Başkan sanırım pazartesi caddeyi ziyarete gitti, ne hikmetse beton bariyerden vazgeçildi, sonra plastik dubalar yeniden yerine takıldı. Yeniden belirtmek istiyorum ki Albayrak Caddesi’nde ne yapılmak istendiğini kimse anlamış değil” dedi.
 

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 
“Albayrak Caddesi esnafı dertli, esnafımız mağdurdur. Yarı yarıya ciro kaybı yaşamaktadırlar. Evlerini zor geçindirmekte ve devlete karşı yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlanmaktadırlar. Oradaki ortak kanı şudur. Albayrak caddesine paralel açılan yeni caddenin yani Sayın Cumhurbaşkanı'nın isminin verildiği Recep Tayyip Erdoğan Caddesi'nin canlanabilmesi için Albayrak Caddesi'nin hemen hemen yarısı tek yönlü hale getirilmiştir. Tek yönlü olmayan yerlerde dubalar dikilerek caddenin geçiş güzergahı özelliğinin yitirilmesi sağlanmıştır” diyen Özbal, “Kısacası Sayın Başkan; Albayrak Caddesi'ndeki esnafımız mutsuz ve umutsuzdur. Bir an evvel Cadde esnafının tamamı ile görüşülüp gerekirse bir mini referandum yapılarak esnafımızın istekleri yerine getirilmelidir.
Bir başka konu ise Albayrak Caddesi'ndeki aydınlatmanın yetersiz oluşudur. Bu konuyu da YEDAŞ yetkililerine bildirdik. Konuyu inceleyip gereğinin yapılacağı sözünü almış bulunmaktayız. Konunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
 

“ESNAFIN RIZASI DAHİLİNDE ÇALIŞMA YAPILIYOR”
Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise Albayrak Caddesi’nde yapılan çalışmaların esnafın bilgisi ve rızası alınarak yapıldığını kaydetti

Editör: TE Bilişim