Çorum merkezli Ahlatcı Holding ileri teknoloji alanına yatırımlarını sürdürerek 50 milyon dolar daha yatırım yapacak.

ÖZEL HABER: İLHAMİ TÜRKSAL

Ahlatcı Holding, Türkiye’ye ilk Grafen seri üretim tesisini kazandırmasıyla başlayan Savunma Sanayi projeleri büyük bir hızla devam ediyor. Grafen tesisinde iki boyutlu karbon atomla 8 kiloluk bir zırhın 800 gram gibi düşük bir ağırlığa düşürme çalışmaları devam ederken, Radar Absorbing Material – Radar Sinyali Emici Materyal çalışmaları da hız kazandı.

Ahlatcı Holding tarafından Uçak, helikopter, tank gibi savaş ekipmanlarımızda kullanılmak üzere bu tür araçları radarda göstermeyecek görünmez boya üretilecek.

MÜSİAD Genel Kuruluna katılmak üzere dün Çorum’a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Ahlatcı Holding’i ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ile bir araya geldi.

Pandeminin dünya ve Türkiye ekonomisine etkileri hakkında fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Çorum’u ilgilendiren önemli konulara yer verildi. Son zamanlarda ekonomi alanında ve Türkiye’de adından sıkça söz ettiren ve birçok alanda ilklere imza atan Ahlatcı Holding’in ileri teknoloji alanına 50 milyon dolar yatırım planladığı ve görünmez boya üreterek savunma sanayine katkıda bulunacağı vurguladı.

RADARA GÖRÜNMEYİ ÖNLEYEN BOYA

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarda dünyada çok az sayılı ülkenin sahip olduğu kamuflaj ve radara görünmeyen boyayı üreteceklerini açıkladı.

Ahlatcı Holding tarafından geliştirilip üretilecek ve Türkiye’nin savaş gücünü kat ve kat artıracak görünmez boya ile Kamuflaj, infrared ve radar sinyalleri emilecek.

Üretilecek olan görünmez boya Uçak, helikopter, tank, radar ve buna benzer birçok savaş ekipmanları için çok önemli bir konumda.

8 KİLOLUK ZIRHIN AĞIRLIĞININ 800 GRAMA DÜŞECEK

Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı yaptığı açıklamada, dünyada çok az ülkenin üretim bilgisine sahip olduğu iki boyutlu karbon atomu grafenin üretimi konusunda yatırım yapacaklarını söyledi. Bu ürünü zırhlarda kullanacaklarını aktaran Ahlatcı, 8 kiloluk zırhın ağırlığının 800 grama düşecek” dedi

“13 BİN SÜT ÜRETİCİSİNDEN ALIM YAPACAĞIZ”

Kaanlar Gıda ve MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan konuşmasında ekonomik alanda dev yatırımların oluşacağına dikkat çekerek, “Yüz yılda bir görünen pandemi tüm dünya ekonomilerini sarsarken, geleceğe güvenen ve inanan işadamları yeni yatırımlara imza atmaya devam ediyor. Toplam 2 bin kişiye istihdam sağlayacak 3 önemli yatırım için düğmeye basıldı. Kaanlar Gıda, Aydın'da 150 milyon liralık süt ve süt ürünleri yatırımı yapıyor. Ahlatcı Holding, ileri teknoloji alanına 50 milyon dolar yatırım planlıyor. KOBİ’ler de 100 ayrı kuru gıda tesisinin temelini atıyor. Üretim yapabilmek için 13 bin süt üreticisinden alım yapacağız. Bu alımda 50 bin hayvanın beslenmesi ve yeminin üretilmesi gibi zincirleme değerler yaratacak" dedi.