TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda ziyaretçiler, Milli Muharip Uçağı (MMU), HÜRJET, Atak ile Gökbey helikopterleri başta olmak üzere yerli ve milli silah sistemlerine büyük ilgi gösterdi.

ÖZEL HABER: İLHAMİ TÜRKSAL

Fuara Çorumlu iş insanı Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı tarafından kurulan ve yerli sprey aşı çalışmalarını da yürüten Nanografi Nano Teknoloji firması da katıldı. Ziyaretçilerden büyük ilgi gören Ahlatcı Holding iştiraki Nanografi Nano Teknoloji firmasının grafenden geliştirdiği sistemler ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Ziyaretçiler, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE), FNSS, BMC, Otokar, Katmerciler, STM gibi Türk savunma sanayisinin yüklenici firmalarının geliştirdiği silahlar yoğun ilgi gördü.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alması planlanan Milli Muharip Uçağı, fuarda en çok ilgi gösterilen ürünler arasında yer aldı. Ziyaretçiler, Milli Muharip Uçağı önünde bol bol fotoğraf çektirdi. Ziyaretçiler ayrıca, HÜRJET, Gökbey, Atak, ANKA, Aksungur, Altay Tankı, Fırtına Obüsü gibi birçok yerli savunma sanayi ürünüyle birlikte fotoğraf çektirdi.

BAKAN VARANK, NANOGRAFİ’NİN STANDINI İNCELEDİ

Bakan Varank, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nı (IDEF 2021) ziyaret etti.

Ahlatcı Holding iştiraki Nanografi Nano Teknoloji şirketin bulunduğu stantları dolaşan Varank, sergilenen ürünleri yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

TÜRKİYE’YE İLK GRAFEN SERİ ÜRETİM TESİSİNİ KAZANDIRMIŞLARDI

Ahmet Ahlatcı tarafından kurulan Nanografi Nano Teknoloji şirketi dünyada 10., Türkiye’de ise ilk olan Grafen Seri Üretim Tesisini savunma sanayide kullanmak amacıyla ülkemize kazandırmıştı.

Savunma Sanayi alanında birçok çalışma yürüten Nanografi şirketi, Koronavirüs salgınının tüm dünyada başlamasıyla beraber salgını bitirebilmek için Ahmet Ahlatcı’nın talimatıyla koronavirüs salgını ile mücadeleye son verecek olan sprey (nazal) aşı geliştirmelerine başlamıştı.

Sprey aşı konusunda çalışmalarını başarılı bir şekilde yürüyen şirket, gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra Ahmet Ahlatcı’nın sprey aşının tüm gelirini devlete bırakacağını açıklaması üzerine gerekli çalışmaları tamamlayarak, aşıyı Sağlık Bakanlığı’na teslim etmişti.

Sağlık Bakanlığı aşının Farz çalışmaları üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

HAVA SAHASI İMZASI

Ankara Kalkınma Ajansının mali desteğiyle Teknopark Ankara, Kalecik Belediyesi ve TR-Test ortaklığıyla yürütülen Kalecik İnsansız Hava Sistemleri Test ve Değerlendirme Merkezi Projesinin imza töreni, IDEF’21’de SSB Başkanı İsmail Demir’in katılımıyla gerçekleşti. Proje kapsamında kurulması planlanan Merkezde, Teknopark Ankara’da faaliyet gösteren firmalarla birlikte Türkiye’de sivil ve askeri amaçlarla geliştirilecek multikopter, mini İHA, sürü İHA, İHA tespit algılama, sınıflandırma, yanıltma, yönlendirme sistemlerinin testleri gerçekleştirilebilecek. Merkez, Ankara’nın Kalecik ilçesi sınırları içinde İHA ve drone uçuşlarının gerçekleştirilebileceği Sürekli Tahsisli Hava Sahasında inşa edilecek. 3.7 kilometre ene ve 48 kilometre uzunluğa sahip olacak Merkez, Ankara şehir merkezine 60 kilometre mesafe konumunda.