Çorum İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, “İlimiz Hayvancılığını geliştirmek için çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Üretilen sütün sağlıklı ve güvenilir bir şekilde üreticiye ulaşması için soğukta muhafaza edilmesi gerekmektedir. Aksi halde sütün yapısı bozulmaktadır. Bundan dolayı süt tanklarının kullanılması büyük önem arz etmektedir. Süt birçok ürünün hammaddesi olmasından dolayı içerisindeki bakteriler,  sütün kalitesini etkilemektedir. Bu nedenle soğuk zincirin üretimden tüketime kadar olan hiçbir aşamada kırılmaması gerekir” dedi.

Hayvancılığı olan köylere ortak merkez kurma çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Orhan Sarı, “Bu yıl yoğunluğun Sungurlu İlçemizin köylerine verdik, kurduğumuz soğuk zincir ağı sayesinde sıcak sütün toplanması ve sanayiye ulaştırılmasında karşılaştığımız zorlukların hepsini ortadan kaldırmış olacağız” ifadelerine yer verdi. 

Çorum Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Kaya da yaptığı açıklamada: “Hedefimiz Çorumda hayvancılığın yapıldığı tüm köylerimizde süt toplama alanları oluşturup soğuk zinciri ağını tamamlayarak süt sanayinin istediği kalitede sütü üretim alanlarına ulaştırmaktır” dedi.

İlimizde 400 noktada süt toplama merkezlerinin olduğunu ifade eden Kaya, amaçlarının aile işletmelerini geliştirerek kırsal alanda yaşayanları ekonomik anlamda güçlendirmek olduğunu belirtti.

Haber: Zeynep Çoksak